Сад Божественних Пісень та «Код Баха». Куди піти у Львові на вихідні

1399 0
Пропонуємо підбірку подій, які можна відвідати на вихідних у Львові.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Львів'ян запрошують до плетіння маскувальної сітки для встановлення рекорду


Коли: 3-4 вересня, з 09:00 по 19:00;
Де: Львівський палац мистецтв.

На Львівщині планують встановити рекорд із плетіння найбільшої маскувальної сітки в Україні. Так, 3-4 вересня волонтери зберуться на масштабну акцію під назвою «Найбільша маскувальна сітка України». У планах – сплести за два дні 2000 квадратних метрів сітки. Для цього потрібно понад 1000 осіб кожного дня. 

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Вистава «Тихо без слів»

 

Коли: 3 вересня, 18:00;
Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38;
Скільки: 200 грн.

Вистава збудована на одному із найулюбленіших жанрів української пісні. Це міський романс або шансон (від фр. сhanson — «пісня»).  Тканину вистави формують пісні та тексти Івана Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка на музику Богдана Веселовського, Анатолія Кос-Анатольського, Аркадія Філіпенка та інших композиторів - а також французький та польський шансон, який органічно вплетений в музичну культуру Львова.

Персонаж вистави — Дівчина, яку ми можемо щодня зустріти в місті: на площі, в трамваї, в потязі... Вона все кудись іде, їде. Змінюються декорації життя. А місце її роду залишається незмінним в ній. Одинокий її голос перемагає пустелю міста. 

Вистава «Ім’я»

Коли: 3 вересня, 18.00;
Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;
Скільки: 150 грн.

У сюжеті вистави  — вибір імʼя майбутньої дитини сімейної пари, яка збирає близьких людей на звану вечерю. Як тільки майбутній батько озвучує обране ім'я — починається найцікавіше. Можливо, він тільки жартує або просто вирішив розіграти учасників вечірнього застілля. Однак ім'я викликає у присутніх гнів, і неприйняття. 

Опера «Наталка Полтавка»

Коли: 4 вересня, 12.00;
Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;
Скільки: 100-400 грн.

«Наталка-Полтавка» – одна із найпопулярніших романтичних українських опер,що не сходить з афіш понад століття, створена Миколою Лисенком за п’єсою та музикою Івана Котляревського. Чуттєва історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український професійний театр на початку ХІХ століття. 

ВЕСІЛЛЯ. Сад Божественних Пісень

Коли: 4 вересня, 18:00
Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38
Скільки: 200 грн.

Драматургію вистави «Весілля» складають 28 старовинних українських весільних пісень, які разом зі сценографією та костюмами сплітаються у надзвичайно тендітне, мерехтливе та водночас складно виконане мереживо театрального дійства. Це дійство не є відтворенням весільного обряду, воно не є ритуальним театром. Режисер, акторки та художники розмовляють з сучасними глядачами сучасною мовою на теми, що актуальні у всі часи для всіх людей народів — про любов, людські взаємини, чоловіка та жінку, про рід та родину, дітей та батьків. 

Вистава «П'ять пісень Полісся»

 

Коли: 4 вересня, 18:00;
Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;
Скільки: 200 грн.

«П'ять пісень Полісся» розповідає історії, що упродовж кількох поколінь відбуваються в маленькому поліському містечку, яке застрягло між селом та містом.

Концерт Трибʼюти класиків

Коли: 4 вересня. 15.00;
Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;
Скільки: 150-350 грн. 

Програма концерту відомих українських музикантів, яка пролунала на фестивалі Kyiv Bouquet Stage, звучатиме у Львові у музичному салоні Дзеркальної зали. У програмі музика Йозефа Гайдна та сучасних композиторів Євгена Станковича та Валентина Сильвестрова.

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України


Органний Концерт «Код Баха»

Коли: 4 вересня, 17.00;
Де: Львівський органний зал;
Скільки: 100 грн.

Під час концерту органістка Світлана Позднишева виконає відомі творі видатного композатора Йоганна Себастьяна Баха. Тривалість події близько години.

Підготувала Антоніна Костик

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!