Куди піти в суботу. Tоп-3 події

3268 0
Tvoemisto.tv пропонує 3 музичні події цієї суботи, щоб відпочити та розслабитися після насиченого робочого тижня.
фото: opogode.ua

фото: opogode.ua

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 8 квітня, на 18:00 запрошує на оперу «Севільський цирульник»

Опера на 3 дії

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

Нічну тишу однієї з вулиць Севільї порушує серенада. Це граф Альмавіва, який видає себе за бідного юнака Ліндора, розповідає про своє кохання до красуні Розіни. Дівчина чує серенаду, але вийти на побачення не може, бо опікун, лікар Бартоло, пильно стежить за нею. Справа в тому, що старий сам надумав одружитися зі своєю вихованкою. На допомогу закоханим приходить цирульник Фігаро – хитрий, кмітливий і дотепний витівник. Він пропонує Альмавіві план: графу необхідно під виглядом солдата, який прибув на постій, проникнути в будинок лікаря і домовитися з Розіною про зустріч.

Вартість квитків: 50-300 грн.

 

8 квітня о 19:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) відбудеться концерт «Симфонічні перлини Відня».

Музична мова «віденських класиків» часто асоціюється зі стрункістю форми, ясністю гармонії й прозорістю фактури. Твори цього періоду для кожного класичного музиканта є «основою основ». Безсмертні Моцарт і Гайдн ‒ це цілий музичний всесвіт, який, хоча й заснований на класицистичних ідеалах, далеко не є повністю розгаданим, і дає нам можливість вже понад два століття відкривати все нові й нові відтінки й можливості до інтерпретації цієї музики.

Цей концерт унікальний тим, що на одній сцені, в одному оркестрі разом із досвідченими музикантами INSO під батутою відомого віденського диригента Георга Кугі, виступатимуть учні Львівської середньої спеціальної музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької віком від 11 до 17 років, які отримають можливість музикувати пліч-о-пліч зі своїми старшими колегами і виконати разом із ними ключові твори в історії класичної музики, а також акомпанувати досвідченому й надзвичайно талановитому солістові ‒ Андрієві Драгану.

У програмі:

Вольфганг Амадей Моцарт. Увертюра до опери «Милосердя Тіта»

Вольфганг Амадей Моцарт. Eine kleine Nachtmusik

Вольфганг Амадей Моцарт. Фортепіанний концерт № 6

Вольфганг Амадей Моцарт. Увертюра до опери «Чарівна флейта»

Йозеф Гайдн. Симфонія № 101 («Годинник»)

Вартість квитків: 100- 200 грн.

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 8 квітня, о 23:00 відбудеться вечірка «ZAVTRA meets: Shed (Ostgut Ton, 50Weapons, Berlin)»

Великий рейв у Львові! Топовий берлінський гість + українська підтримка з Києва та Львова на одній сцені заводу на Підзамче.

Shed (Ostgut Ton, 50Weapons, Берлін) – головний гість FESTrepublic. club. Легенда техно-сцени з трьома десятками релізів у доробку і свіжим березневим альбомом, який вже встигли розхвалити провідні музичні критики. Йому однаково раді і берґхайнівський лейбл Ostgut Ton, і, наприклад, інший берлінський лейбл 50Weapons, який закрився на піку популярності, зразу ж після випуску своїх обіцяних 50 релізів.

Slava Lepsheev (Схема, Київ) – так само, як звучання Head High асоціюється з рейвом у Берліні, так і серія Схема, творцем якої є Слава, асоціюється з рейвом у нас. Вже вчетверте він приймає запрошення ZAVTRA – і всі попередні рази ми залишалися дуже задоволені.

Flashy, Lstn, Zbaraski (ZAVTRA, Львів) + Lawrin (Львів) – домашня вінілова техно-підтримка. Саме вони спробують зробити все, щоб львівське звучання не загубилось на фоні Берліна та Києва.

Вартість квитків: 150 грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!