Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

7184 2
Цими вихідними, 16 – 17 липня, у Львові відбудеться кілька унікальних фестивалів, у парках показуватимуть фільми під відкритим небом та годуватимуть сніданками, а у ботанічному саду відбудеться День японської культури. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій, аби кожен обрав щось собі до смаку.
фото: Максима Баландюха, із соцмереж, KAPELANSTVO.INFO

фото: Максима Баландюха, із соцмереж, KAPELANSTVO.INFO

Фестивалі

У Львові триває XI Фестиваль «Ніч у Львові», який традиційно презентує найрізноманітніші сторони митецького життя міста на всіх доступних локаціях: на вулицях, в кав’ярнях, в театрах, у концертних залах. Фестиваль триватиме і в суботу, і внеділю. Із повною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

У суботу у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудеться фестиваль фарб «Holliwood». Організатори обіцяють фотозони, шоу-програму, концерти та багато іншого. Фестиваль фарб розпочнеться о 13:00 16 липня. Як зазначають організатори свята, «Holliwood»  – «це гармонійне поєднання нестримних кольорових веселощів, різноманітних цікавинок і музики!». У програмі заходу вже зазначені музичний концерт, танцювальний флешмоб та кольоровий салют. Крім того, на території фестивалю можна буде зробити безкоштовне фото.

Музика

У суботу, 16 липня, мешканці і гості міста матимуть змогу насолодитись гарною музикою і долучитися до втілення суспільно важливого проекту. О 18:00 год., біля кав’ярні «Меделін», що на пл. Коліївщини, 1, відбудеться благодійний концерт «Бачу! Можу! Допоможу!» на підтримку всеукраїнського велопробігу за участю зрячих і незрячих людей.

Цьогоріч International Ukrainian Dance & Culture Festival відбудеться у Львові з 15 по 18 липня. У рамках фестивалю заплановані воркшопи, вистави, різноманітні культурні експерименти  та забави. Окрім цього на заході можна буде послухати спільне звучання львівського фолк-гурту Burdon Folk Band із канадійським фолк-гуртом Tyt I Tam. Послухати фолк-звучання можна буде у неділю, 17 липня о 19.00 год. на площі Ринок.

Виставки

Львів’ян та гостей міста запрошують у рамках фестивалю «Ніч у Львові» відвідати древні галереї Гарнізонного храму. Екскурсії діють із 21:00 до 00:00 години. 

З 26 червня по 17 липня Львівському Палаці Мистецтв проходитиме масштабний музейний проект, присвячений культовому фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». У рамках проекту у кінозалі буде представлена програма фільмів Сергія Параджанова, Івана Миколайчука, Юрія Іллєнка та Тенгіза Абдуладзе. Додамо, що «Тіні забутих предків. Виставка» – назва масштабного музейного проекту, присвяченого культовому фільму Сергія Параджанова. Структура виставки складається з 9 залів, кожен з яких відсилає до певного етапу створення стрічки. Назви залів («Червоне», «Етнографія», «Автори», «Amor sacro e Amor Profano», «Графічні історії», «Невидима сокира», «Розмови», «Ліс») задають вектор тематики проекту. Мультимедійність виставки сприяла більш повному заглибленню у світ «Тіней…». Окремим експонатом експозиції є музика композитора Святослава Луньова, створена спеціально для кожної зали виставки. Виставка відкрита для відвідування з 10:00 до 19:00 години.

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv біографічну драму «Геній», яка заснована на книзі 1978 року «Макс Перкінс: Редактор геніїв» А. Скотта Берга. Екранізацією зайнявся режисер Майкл Грандадж. Адаптацію сценарію довірили Джону Логану, триразовому номінанту на премію «Оскар» за кращий сценарій. Світова прем'єра картини відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі в лютому 2016 року. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

У Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові стартував проект «Кіно в парку з Кредобанком». Щовихідних львів’яни мають змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба у гарному товаристві. У суботу та неділю у парку транслюватимуть фільми «Сніданок у Тіффані» та «Життя прекрасне» відповідно. Початок кінопоказів о 21:30.

У Львівському кіноцентрі, що на вулиці Володимира Великого, працює кінотеатр на даху.  Як розповів Tvoemisto.tv Андрій Породко, директор Lviv Film Center, перегляд фільмів під відкритим небом тут проводять щовихідних. У рамках фестивалю «Ніч у Львові» тут транслюватимуть фільми Сергія Параджанова: у суботу – «Колір гранату», а в неділю – «Легенда про суранську фортецю». Початок кінопоказів о 21:30.

Відпочинок під відкритим небом

У неділю, 17 липня, у Ботанічному саду ЛНУ імені Івана Франка, що на вул. Черемшини, 44, відбудеться день японської культури під назвою «Японія в ботанічному саду». Львів’ян запрошують відвідати унікальну подію. Початок святкової програми о 12:00 годині.

Щовихідних у парку Франка організовують «Сніданкові ярмарки». Долучитися до заходу, покуштувати смачну їжу, послухати джаз та взяти участь у майстер-класах може кожен охочий львів’янин. У суботу, 16 липня, на сніданковому ярмарку проходитимуть майстер-класи від студії гончарства та ліпки Гончарня. А в неділю, 17 липня, юні відвідувачі зможуть ознайомитися із технікою торцювання з гофрового паперу. Завдяки цій техніці звичайні картинки перетворюватимуться в яскраві килимки. А ще на сніданках вчитимуть створювати фруктове асорті.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
16 Липня, 2016 12:50
Твоє Місто Друзі, ми дописали години. Дякуємо, що нас читаєте. Також звертаємо вашу увагу, що до кожної події додаємо лінк, за яким можна дізнатися детальнішу інформацію, якщо вона вас зацікавила.
16 Липня, 2016 12:37
друзі чому не вказуєте години заходів?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!