Куди звертатися батькам дітей з важкими захворюваннями, які прибувають на Львівщину

934 0
Спочатку дітей дообстежать, стабілізують їхній стан, відновлять документацію та перекладуть її різними мовами, а тоді доправлять до Польщі.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

Батьки, що змушені переїздити з зони бойових дій із дітьми, які мають важкі захворювання (онкологію, онкогематологію, ниркову недостатність тощо), можуть у Львові скористатися допомогою Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Звертаюся також до волонтерів, які опікуються цією категорією дітей: не варто прямувати за кордон без чіткої «дорожньої карти», розуміння, куди рухатися далі, і особливо – без супроводу медиків!», – каже він.

Читайте також: Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

Якщо у дітей є потреба в тих видах терапії, які в лікарні зараз не проводять, медики можуть доправити їх в інші країни Європи на безкоштовно лікування. Спочатку дітей дообстежать, стабілізують їхній стан, відновлять документацію та перекладуть її різними мовами, а тоді доправлять до Польщі.

«Там працює координаційний центр під керівництвом відомого дитячого хірурга, професора Пьотра Чаудерни. Медичні експерти оцінять стан хворих – залучать для цього спеціалістів Дитячої дослідницької лікарні Св. Джуди у США і розподілять діток у клініки Польщі, Італії, Німеччини, Франції та інших країн», – додає Максим Козицький.

Про безпечну та комфортну поїздку до Польщі дбають львівські медики, для найважчих пацієнтів Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф організує транспорт. Лікарі супроводять групи аж до кордону, щоб передати діток польським колегам. Про швидкий перетин кордону є домовленість з Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові.

Нагадаємо, що за два тижні із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Польщу доправили вже понад 150 важкохворих пацієнтів. Діти виїхали не самі – з кимось із батьків чи рідних.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!