Куди звертатися та як отримати безоплатний інсулін. Пояснення

1044 0
Вартість інсулінів аптекам відтепер напряму відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.
Фото: freepic.com

Фото: freepic.com

Із 1 жовтня препарати інсуліни можна буде отримати за електронним рецептом. Понад 5300 аптек та аптечних пунктів по всій країні відпускатимуть інсулін за електронним рецептами безоплатно або з доплатою. Вартість інсулінів аптекам відтепер напряму відшкодовуватиме Національна служба здоров’я України.

Як пояснюють у МОЗ України, перший електронний рецепт на інсулін пацієнту виписує виключно лікар-ендокринолог, на основі створеного та внесеного в електронну систему охорони здоров’я плану лікування. Повторний рецепт зможе також виписати сімейний лікар. До кого звертатись за повторним електронним рецептом пацієнт обирає самостійно. 

Читайте також: Що зміниться для львів’ян із жовтня

Маючи електронний рецепт пацієнт обирає будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з НСЗУ за напрямом реімбурсації інсулінів. Впізнати таку аптеку можна буде за наліпкою «+Інсуліни». Крім того, знайти такі аптеки допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за безкоштовним номером 16-77. Також найближчим часом інформація з’явиться на онлайн-дашбордах НСЗУ. 

Додамо, що до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за Програмою медичних гарантій включено 76 препаратів інсуліну. З них 47 – повністю безоплатні. Кількість таких аптек зросла на Львівщині втричі, тепер 383 аптеки та аптечних пунктів відпускатимуть інсулін за електронним рецептами безоплатно або з доплатою



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!