Культове кафе Moskau у Берліні тимчасово змінило назву на Cafe Kyiv

957 0
Кафе є частиною Карл-Маркс-Алеї, яка внесена до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Берлінське кафе Moskau до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну змінило назву на Cafe Kyiv на чотири дні. Про це повідомили на сайті фонду Конрада Аденауера.

27 лютого Cafe Kyiv проведе одноденну конференцію, де будуть дискусії стосовно війни в Україні, загальноєвропейської безпеки та післявоєнного відновлення України.

Крім того, організатори обіцяють воркшопи про український живопис, кінематограф, історію і традиційні страви. Захід триватиме з 9:00 по 23:30.

«Ми сигналізуємо, що Київ ближчий до нас, ніж Москва – географічно та політично. На початку російського наступу ми думали про постійне перейменування, і до цього нас закликали численні електронні листи та огляди Google, іноді з неприємними словами. Однак будівля існує вже майже 60 років, є пам’яткою та є частиною Карл-Маркс-Алеї, яка внесена до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», — зазначила Крістін Веземанн, керівниця відділу стратегії фонду Конрада Аденауера.

24 лютого поблизу кафе розпочалася хода, присвячена роковинам російського вторгнення в Україну.

Cafe Moskau – культовий ресторан, збудований у 60-х роках, розташований на алеї Карла Маркса у Берліні. За часів НДР кафе було місцем зустрічей співробітників Штазі. Після возз’єднання Німеччини тут проводили конференції та заходи.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!