Кузьмі Скрябіну посмертно хочуть присвоїти звання народного артиста

3115 0
Президенту України пропонують внести зміни до указу, що дозволить надавати почесні звання посмертно.
Фото: hochu.ua

Фото: hochu.ua

Депутати підтримали ініціативу про посмертне присвоєння співаку українському співаку Кузьмі Скрябіну (Андрій Кузьменко) звання народного артиста посмертно. Про це повідомляє Громадське.

Ініціативу запропонував депутат Павло Мельник. Він пропонує президенту України внести зміни до указу, що дозволить надавати почесні звання посмертно. За відповідне рішення проголосували 260 депутатів.

Читайте також: Для екранізації книги Кузьми шукають головного героя

Мельник сподівається, що президент підтримає його запит, адже «є значна кількість випадків, коли за життя видатні діячі України не були удостоєні такої державної нагороди».

Додамо, що співак, композитор та письменник Андрій Кузьменко – лідер гурту «Скрябін», народився 17 серпня 1968 року на Львівщині. 2 лютого 2015 року він загинув у автокатастрофі в Дніпровській області. Йому було 46 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!