Київ обзавівся власним дровоколом для заготівлі деревини у пункти незламності

1692 0
У Дарницькому лісопарковому господарстві запрацювало обладнання, яке дозволяє місту власними силами заготовляти дрова для пунктів обігріву.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві на базі Дарницького лісопаркового господарства працює верстат для розколювання деревини, завдяки якому із сухостійних і пошкоджених дерев заготовляють дрова. Запаси деревини використовуватимуть у пунктах обігріву в разі необхідності у випадку тривалого відключення електроенергії. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: ДТЕК почав імпортувати електроенергію з Європи

За його словами, Київ продовжує нарощувати запас міцності, щоб посилити спроможність систем життєдіяльності столиці на випадок надзвичайної ситуації, зокрема у разі тривалого відключення електроенергії.

Читайте також: у Києві демонтують пам'ятник радянському льотчику

«Як і з перших днів війни, коли лісопаркові господарства брали участь у створенні оборонних споруд для захисту міста, зараз лісгоспи працюють заради містян, уже забезпечуючи пункти обігріву дровами. Важливо зазначити, що використовують лише сухостійні та пошкоджені дерева, що відповідним чином чіповані та зафіксовані в електронному обліку деревини» сказав Петро Пантелеєв.

Наразі у Києві працює 531 пункт обігріву, близько 60 котельних оснащено генераторами, що дозволяє не припиняти теплопостачання навіть під час відсутності електрики. Тож тепер зможуть використовувати й додаткові альтернативні джерела постачання тепла.

На базі Дарницького лісопаркового господарства запрацював потужний фінський дровокол Palax, який переробляє довгомірну деревину в колоті дрова для потреб пунктів обігріву.

Петро Пантелеєв зауважив, що дровокол дозволяє заготовити 20 куб. м колотих дров за зміну — третину доби. Для вироблення аналогічного об’єму вручну знадобилося б 5 робочих днів і 10 працівників.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!