Київ

Київ очікує ще 11 пересувних котелень, що у критичних випадках працюватимуть для соціальних закладів

790 0
Оскільки енергетична інфраструктура столиці залишається головною ціллю росії, Київ на випадок надзвичайних ситуацій матиме альтернативні джерела опалення, що забезпечуватимуть теплом лікарні та дитячі садочки.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київ очікує ще 11 мобільних пересувних котельних, що у критичних випадках забезпечуватимуть теплом лікарні та дитячі навчальні заклади. Наразі «Київтеплоенерго» отримало 12 котелень, ще 11 – у процесі виробництва. Про це повідомляють у КМДА.

Як повідомляє комунальне підприємство, мобільні котельні на автомобільній платформі у разі надзвичайної ситуації здатні забезпечити теплом об’єкти соціальної сфери (насамперед лікарні, школи та дитячі садочки). Про це повідомляє комунальне підприємство. Головні переваги пересувних котелень – автономність, автоматизація та енергоефективність.

Котельні установки працюють на дизпаливі, їхня теплова потужність складає 600 кВт (або понад 0,5 Гкал/год) при ККД обладнання 93%. Температура теплоносія досягає 80°C та може регулюватись залежно від температури зовнішнього повітря. Вбудована система телеметрії забезпечує дистанційний контроль роботи котельні. На випадок відключень електроенергії є генератор.

Проєкти котелень розроблені з урахуванням специфіки теплопостачання столиці. «Київтеплоенерго» підготувало персонал для оперативного підключення та пуску мобільних котелень. Наразі навчання пройшли понад 200 працівників підприємства.

Мобільні котельні будуть використовуватись, перш за все, для обігріву соціальних об’єктів. Наразі інженерними пунктами приєднання вже обладнали 50 шкіл та 20 лікарень міста. Роботи з облаштування точок приєднання тривають в інших визначених міською владою закладах.

КП «Київтеплоенерго» в тестовому режимі випробувало підключення пересувної котельні до триповерхового приміщення однієї зі шкіл Києва. Щоб розгорнути роботу котельні та подати опалення знадобилось не більше 2-х годин. Окрім цього котельні були виготовлені в Україні, тому їх вартість обійшлася вдвічі дешевше, аніж купівля в Європі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!