Київ

Київ отримав від ООН три автомобілі для мобільних бригад, які допомагають постраждалим від насильства

744 0
Автомобілі закупили за підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги та Міністерства соціальної політики.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Фонд ООН у галузі народонаселення передав Києву три автомобілі для мобільних бригад, які допомагають постраждалим від насильства. Про це йдеться у релізі КМДА.

Мобільні бригади у Києві працюють на базі Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству та надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

З серпня 2022 року, коли були запущені перші мобільні бригади, фахівці надали більше тисячі консультацій. Під час повномасштабного вторгнення, кількість звернень щодо домашнього та гендерно зумовленого насильства зросла. Тому функціонування кількість мобільних бригад соціально-психологічної допомоги є важливою та необхідною опцією для міста.

Читайте також: як отримати електронний рецепт на ліки. Пояснення НСЗУ

Закупівля автомобілів стала можливою за підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги, а також за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерства соціальної політики.

Довідково. Мобільна бригада – спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Основними завданнями мобільної бригади є:

– надання психологічної допомоги постраждалим особам;

– реагування та надання не пізніше ніж протягом однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання;

– інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб;

– роз’яснення постраждалим особам їхніх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання;

– провадження інформаційно-просвітницької діяльності (у тому числі розповсюдження серед населення відповідних інформаційних матеріалів) щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

Як ми повідомляли раніше, у КМДА просять містян не сплачувати за медичні послуги та ліки, які мають бути безкоштовними.

ТЕГИ: київ, КМДА

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!