Київ

Київ та область прихистить постраждалих з Херсонщини та допоможе долати наслідки підриву Каховської ГЕС

956 0
КМДА та КОВА готуються приймати евакуйованих з затоплених територій Херсонщини.

Київщина готова прийняти жителів із затоплених територій Херсонщини. Про це заявив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Наразі в області вже готово понад 3000 місць для компактного перебування населення, зокрема, маломобільних груп та людей з інвалідністю.

Голова КОВА розповів, що вже підготовлені продукти, спальники, термоковдри, постільна білизна, посуд тощо. Також домовились із міжнародними партнерами про надання продуктових наборів.

«Підрозділи ДСНС у Київській області вже готові за першої вимоги виїхати до постраждалих територій», – повідомив Кравченко.

В обладміністрації зазначили, щодо розселення на Київщині можна звертатися за номером: (099) 510 72 12.

Читайте також: Київська ГЕС прикрита від ударів з повітря та захищена від ворожих ДРГ, – Наєв

Окрім цього розглядає можливості надання допомоги населенню Херсонської області Київ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він розповів, що мав розмову з секретарем Херсонської міськради Галиною Логуновою із якою домовився, що столиця прийме і забезпечить оздоровлення в дитячих таборах 100 дітей із Херсону.

Також, за його словами, Київ запропонував допомогу через Асоціацію міст України і отримав перелік найнагальніших потреб від Херсонського відділення Асоціації.

Мер Києва додав, що столична влада визначає, яку техніку для ліквідації надзвичайної екологічної ситуації передати Херсонщині. Ідеться про мотопомпи і човни. «Також відправимо продукти харчування та питну воду», – підсумував Кличко.

Нагадаємо, 6 червня близько 2.30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

У пресслужбі Укргідроенерго заявили, що через підрив машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає. Фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

Багато населених пунктів, зокрема Херсонщини, під загрозою затоплення, а також у багатьох населених пунктах через це є проблеми з подачею води, зокрема у Кривому Розі, Марганці та Нікополі.

Також відомо, що президент України Володимир Зеленський скликав Раду національної безпеки та оборони України.

Додамо, як запевнили у «Київводоканалі», підрив дамби Каховської ГЕС не вплине на водопостачання в столиці.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!