Київ

Київрада на боці забудовника проти КМДА. Ще один Департамент став на захист Київського «Парнасу»

1386 0
У судовій справі проти забудовника Київського «Парнасу» до Департаменту культури долучилися колеги з Департаменту земельних ресурсів.

Департамент земельних ресурсів КМДА підготував проєкт рішення про відмову у подовженні оренди ТОВ НВП «Рестін», йдеться на Facebook-сторінці
 
У Департаменті повідомили, що рішення підтримано профільною комісією та направлено на розгляд Київської міської ради.
 
Нагадаємо, судове засідання у справі про повернення місту земельної ділянки по вул. Жилянська, 96А, у дворі Будинку Панаса Саксаганського (1908 р.), яку, на думку прокуратури, незаконно передала Київрада в оренду ТОВ НВП «Рестін» перенесли на 6 червня.
 
Зазначимо, у цій справі Київрада на боці забудовника судиться з Департаментом культури КМДА разом із прокуратурою та столичними активістами проти незаконного будівництва.
 
Раніше ми писали, що причиною суперечки між двома сторонами стало те, що всупереч чинному законодавству забудовник (компанії, афілійовані зі Столаром, Медведчуком та іншими одіозними фігурами будівельного ринку), за підтримки Київради, хоче тут побудувати 16-поверховий готель, що суперечить обмеженням по висотності для цієї території.
 
Згідно з Генпланом Києва, будинок входить до зони забудови ІІ категорії, де не можна будувати споруди висотою більше 27 метрів, тоді як забудовник планує зведення будівлі заввишки 57 метрів. Окрім цього, ділянка знаходиться у центральному кварталі Києві поруч з суцільними пам’ятками (так званий Київський «Парнас») і впритул примикає до будинку-пам’ятки «Садиба Саксаганського», тому таке будівництво призведе до пошкодження кількох пам’яток історії, які знаходяться на суміжних ділянках (вул. Саксаганського, 93, 93-а, 95, 97, 97-в та Жилянській, 96). Зокрема, мова йде про Музей видатних діячів української культури та будинок, у якому проживав відомий театральний діяч Панас Саксаганський. Детальніше про скандальну забудову читайте у нашому минулому матеріалі.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!