Київ

Київрада розірвала договори оренди землі під «мостом Кличка», де росіянин хоче звести готель та ТРЦ

887 0
У Київраді розірвали усі договори з російсько-литовським бізнесменом, який орендував ділянки, які входять до буферної зони.

Київська міська рада розірвала договори оренди земельних ділянок з приватним підприємством, яке планувало незаконно забудувати дві ділянки на схилах Дніпра. Такі рішення були підтримані сьогодні, 20 квітня, на пленарному засіданні Київської міської ради, передає пресслужба.

Ділянки, які розташовані на Володимирському узвозі, будинки №4 та №6, входять до буферної зони Софійського собору та Києво-Печерської лаври, схваленої Комітетом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
 
Як зазначив депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець, у 2003 та 2004 роках місто передало ці ділянки в оренду забудовнику, який наразі намагається їх забудувати.
 
До слова, днями закинуті будівлі «Київських мінеральних вод», що на Володимирському узвозі, 4 та 6, опинилися під загрозою знесення – там поступово почав зникати дах. Відомо, що російсько-литовський бізнесмен Дмитро Буряк хоче там спорудити ТРЦ з готелем.
 
 
Втім у Київраді запевнили, що не допустять знищення історичних пам'яток:
 

«Представники російського бізнесу хочуть забудувати буферну зону Софіївського собору та Києво-Печерської лаври. Допомагає їм у цьому виконавча служба, яка погрожує кримінальною відповідальністю за невидачу містобудівних умов та обмежень. Наше завдання за цих умов – зберегти пагорби від забудови. Тому ми невідкладно прийняли рішення про розірвання договорів оренди земельних ділянок між Київською міською радою та забудовником. Міська влада не допустить знищення історичних пам’яток архітектури на схилах Дніпра», – зазначив депутат міськради Дмитро Білоцерковець.  

Нагадаємо, попри рішення суду про видачу містобудівних умов та обмежень для забудови, місто продовжило боротьбу за збереження схилів Дніпра, які входять до буферної зони Софійського собору та Києво-Печерської лаври, схваленої Комітетом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!