Київ

Київрада вчергове не підтримала перейменування вулиці Булгакова та низки інших. Їх направлятимуть на повторний збір пропозицій

874 0
Столичні топоніми, які відхилила Київрада, будуть направляти на повторний збір пропозицій.

Проєкти рішень Київської міської ради про перейменування міських об’єктів, які відхилено на пленарному засіданні, будуть направлятись на повторний збір пропозицій в електронному вигляді.

Таке рішення підтримали 73 депутати Київради. Це дозволить врегулювати завершення процесу дерусифікації київської топоніміки на засадах відкритості та прозорості.

«Відповідно проєкти рішень Київської міської ради про перейменування міських об’єктів, які було відхилено на пленарному засіданні, не пізніше ніж за 45 календарних днів, будуть направлені для повторного збору пропозицій в електронній формі. Новий збір буде тривати до 10 днів на офіційному вебсайті Київської міської ради. Пропозиції, які дублюють за змістом варіанти, які вже було відхилено, розглядатись не будуть. Згодом експертна комісія розглядатиме кожну пропозицію за критеріями відповідності вимогам чинного законодавства топонімічному ландшафту Києва. З урахуванням рекомендацій експертної комісії буде проведено рейтингове електронне голосування щодо перейменування того або іншого міського об’єкта», – йдеться у релізі Київради.

Зазначимо, Київрада сьогодні втретє не змогла проголосувати за перейменування вулиці Булгакова. Окрім цього не були підтримані рішення перейменувати:

 – вулицю Огарьова на вулицю Авіаторську;

 – вулицю Академіка Туполєва на вулицю Авіаційну;

 – провулок Яблочкова на провулок Дубецький;

 – вулицю Петра Запорожця на вулицю Запорожців;

 – вулицю Теодора Драйзера на вулицю Рональда Рейгана.

Додамо, сьогодні Київрада перейменувала 3 станції метро та 22 вулиці. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!