Київ

Київщина увійшла в трійку областей за кількістю відновлених лісів

821 0
Загалом підприємствам, установам та організаціям Держлісагентства вдалося відтворити майже 15 284 гектари лісів
Фото: Міндовкілля

Фото: Міндовкілля

Цьогоріч на Київщині було висаджено понад 12 тисяч нових дерев. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

«Понад 109 мільйонів сіянців висадили цієї весни лісівники. Що майже на 30 мільйонів більше, ніж планували. Загалом підприємствам, установам та організаціям Держлісагентства вдалося відтворити майже 15 284 гектари лісів, з яких 702 га – це закладення нових лісів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше деревних рослин висадили у:

  • Рівненський – 20 201 сіянців,
  • Київський – 12 035 сіянців
  • Волинський областях – 7 875 сіянців.

 

Відновлюють ліс і на деокупованих територіях, там де це безпечно. Попри воєнний стан реалізація програми Президента України «Зелена країна» триває. Нині активно розбудовується нова інфраструктура створення лісу. Торік вдалося відкрили нові центри з вирощування сіянців у Житомирській та Кіровоградській областях, крім того, розширити центр у Хмельницькій області.

Цього року заплановано будівництво 7 нових селекційно-насіннєвих центрів, зокрема і в  Київській області.

«Через війну відновлення лісів в Україні стало надважливим питанням. Внаслідок пожеж, спричинених російськими снарядами, ми втрачаємо тисячі гектарів дерев. Щоб їх відновити потрібні роки. Тож у майбутньому нам доведеться багато попрацювати, аби відтворити усе, що знищили окупанти», – додав міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Нагадаємо, раніше у «Київзеленбуді» повідомили, що середній вік дерев у Києві становить 40-60 років. Це вік, коли за чинними правилами дерева можуть визнавати старими та видалити. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!