Київські митники конфіскували понад 16 тонн гігієнічних товарів російської компанії і передали ЗСУ

766 0
16,5 тонн - лише частина вилученого товару
Фото: ДМС

Фото: ДМС

Столичні правоохоронці передали ЗСУ понад 16 тонн побутової хімії та засобів гігієни, ввезених в Україну російською компанією.Про це повідомила Київська міська прокуратура.
 
Вантаж: зубні пасти та щітки, шампуні, мило та пральний порошок було ввезено в Україну до початку війни та розміщено на митному складі в зоні діяльності Київської митниці.
 
 
Після російського вторгнення, через заборону митного оформлення товарів, які належать резидентам росії, власник вантажу намагався передати право власності на свій товар компанії з іншої країни і таким чином уникнути санкцій, щоб не зазнавати збитків.
 
 
Однак, Київською митницею було вжито ряд заходів для унеможливлення махінацій, які б приховали російський слід продукції.
 
 
Як результат, стосовно цього резидента російської федерації Теруправлінням ДБР у Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, а товар вилучено.
 
 
Наразі, юридичні формальності завершено і, керуючись правовим режимом воєнного стану, до цих товарів застосовано примусове відчуження на потреби ЗСУ.
 
Так, одній з військових частин днями вже передано 5,1 тонни зубних паст, 3,2 тонни шампунів, 2,3 тонни мила, 5,2 тонни прального порошку та зубні щітки.
 
16,5 тонн - лише частина вилученого товару.
 
Загалом компанія з рф завезла в Україну 400 тонн засобів гігієни, які через військову агресію не можуть бути оформлені. В ході досудового розслідування ДБР вилучено всю цю продукцію. На черзі розв'язання питань щодо передачі і решти продукції силам оборони.
 
Нагадаємо, київська прокуратура конфіскувала і передала ЗСУ 52 млн гривень російської чайної компанії ТОВ «Орімі Україна».
 
Станіслав Нестеренко
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!