Київ

Київський «бізнесмен» постачав у військові частини непридатні до вживання консерви, - Поліція

5822 0
Столичні правоохоронці викрили директора підприємства, який наживався на військових
Фото: НПУ

Фото: НПУ

Правоохоронці викрили директора підприємства з виготовлення харчової продукції, який постачав військовим неякісні продукти. Про це повідомляє поліція Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства укладав договори на постачання консервів до військових частин Національної гвардії України. Підприємство зобов’язувалось забезпечувати якісним харчуванням особовий склад військовослужбовців, однак порушило вимоги договору.

Чоловік вирішив виготовляти консервовану м’ясо-рослинну продукцію, яка не відповідає повною мірою нормам законодавства у сфері обігу харчових продуктів, зокрема державному стандарту України щодо виготовлення консервів.

Правоохоронці відправили продукцію на проведення лабораторних досліджень, згідно з висновками яких консервна продукція непридатна для вживання. За окремими показниками виготовлене є небезпечним для споживання та може спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини.

Загалом від протиправної діяльності чоловіка держава зазнала близько 9 млн гривень збитків.

Наразі підприємцю оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!