Київ

Київський пласт на свою річницю збирає кошти для прокладання системи поливу у Ботсаду

743 0
12 квітня молодіжна скаутська організація «Пласт» відзначає 111-річчя складання першої пластової присяги.

Офіційне святкування цієї події силами Київського пласту відбулося у Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України 8 квітня. Місце святкування було обрано для того, аби підтримати Ботанічний сад, повідомляє організація.

Усі охочі, кому небайдужа доля Ботсаду Гришка, можуть посадити власне дерево в рамках проекту #ВодадляБотсаду та фізично долучитись коштами для прокладання системи поливу, інформує ініціативна група.

"Ще у 2022 році головна мрійниця-пластунка Київської округи Юля Максименко, яка трагічно загинула на прикінці листопада минулого року, планувала захід до 110-річчя складання першої пластової присяги поєднати із необхідністю долучитися пластунам до побудови системи поливу через висадку пластового дерева в Ботсаду, але повномасштабне вторгнення зруйнувало ці плани. На вшанування пам'яті Юлі Максименко Київський Пласт вирішив цього року втілити її мрію в життя — підтримати Ботанічний сад та посадити власне "пластове" дерево", - йдеться в повідомленні.
 
Кожен рік Дендрарій Рубцова втрачає десятки дерев через відсутність поливу. Підтримати проєкт можна тут.
 
Заголом Київському платсту вдалось зібрати на акцію понад 1000 учасників. Учасники зібрати і передати 13 405 гривень на побудову системи поливу для дендрарію: звіт доступний тут.
 
На заході 15 пластунів і пластунок склали свою присягу. Було проведено змагання з лисячого бігу. 
 
Також у Київському пласті запрошують долучатися до організації. Бажаючі можуть заповнити відповідну анкету.  
 
 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!