Київський суд зупинив аукціон з продажу приміщення на Короленка, 7 у Львові

2246 0
В управлінні майном спільної власності Львівської облради рішення суду ще не бачили, але готуються його оскаржувати у разі необхідності.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Сьогодні, 27 лютого, Господарський суд Києва ухвалив рішення про зупинення дії рішення Львівської облради про продаж приміщень на вул. Короленка, 7 у Львові. Також суд зупинив проведення самого аукціону з продажу цих приміщень. Про це повідомили в юридичному департаменті міськради Львова, інформує прес-служба ЛМР.

Зазначається, що виконувач обов’язків міського голови Львова Геннадій Васьків скерував листа голові ЛОР Олександру Ганущину та управлінню майном спільної власності ЛОР з проханням виконати ухвалу та не відчужувати комунальне майно на вул. Короленка, 7.

Читайте також: У Львові суд поновив на посаді лікаря перинатального центру, звільненого за помилки будівельників

«Очевидно, що будь-які подальші дії щодо цього приміщення будуть оскаржуватись нами в судовому порядку. Ми вважаємо, що це є спільна власність територіальних громад, тобто все майно, що належить обласній владі, є спільною власністю територіальних громад. Це приміщення є знаковим для Львова. Однією з причин нашої позовної заяви було те, що, розпоряджаючись спільним майном, Львівська обласна рада приймає рішення однозначно. А це все-таки є заклад освіти», – каже директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Вона додає, що позовну заяву ЛМР подала у п’ятницю. Наразі це рішення про призупинення дій, а далі справу по суті слухатимуть у Господарському суді Києва, проте дата засідання ще не призначена.

Читайте також: У Львові з аукціону продадуть частину кам'яниці-пам'ятки на площі Ринок

Керівник управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що на адресу управління півгодини тому надійшов лист від виконкому ЛМР з підписом Геннадія Васьківа. Самого ж рішення суду в облраді не бачили, жодних офіційних повідомлень про це не було.

«Суд може зупинити те, що триває, а аукціон завершився о 14:05 сьогодні. І це дискусійне питання – як зупинити аукціон, якщо він вже завершився. Рішення суду до нас не надходило, нам нічого не повідомляли. Будемо вивчати це питання і дивитися, наскільки це законно і що робити далі. Чекаємо, коли до нас прийде рішення суду офіційно. Будемо, зокрема, вирішуватимемо питання про оскарження цієї ухвали», – каже Віктор Кусий.

Нагадаємо, сьогодні, 27 лютого, відбувся аукціон з продажу приміщення на вулиці Короленка, 7 у Львові. Переможцем торгів стала заснована 4 місяці тому київська фірма, що займається купівлею і продажем майна. Вона запропонувала 35,1 млн грн за приміщення колишнього інтернату.

Раніше Центр опіки сиріт УГКЦ просив ЛОР передати йому це приміщення і його територію, аби облаштувати там Дім милосердя. Проте облрада відмовила. Центр опіки сиріт підтримувала Львівська міськрада, яка також просила колег з ЛОР не продавати будівлю.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!