Київ

«Київзеленбуд» встановив підтримувачі для 300-річної липи. На черзі 200-річний каштан Шевченка

777 0
Директор КЕКЦ ініціював встановлення підтримувальних конструкцій для столітніх дерев.
300-річна липа Петра Могили (фото: КЕКЦ / Facebook)

300-річна липа Петра Могили (фото: КЕКЦ / Facebook)

«Київзеленбуд» встановив металеві підставки під 300-річну липу Петра Могили. На черзі каштан Шевченка. Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко.
 
Під скелетні гілки дерева комунальники встановили металеві опори підтримують давню липу. У КЕКЦ кажуть, що наступним на черзі легендарне київське дерево – 200-річний каштан Шевченка, який росте у Видубицькому монастирі та є одним із найстаріших столичних каштанів, обхват стовбура дерева становить понад 3 метри.
 
 
«Нещодавно Київський еколого-культурний центр домігся його заповідання. На жаль, як усяке старе дерево, каштан Шевченка з кожним роком не молодшає, і потребує спеціальних заходів щодо опіки. Днями разом з Олексієм Королем [генеральний директор «Київзеленбуду» – прим.] ми уважно оглянули каштан Шевченка. Потрібно поставити дві підставки під його важкі скелетні гілки, прикріпити громовідвід на верхівці дерева (щоб старе дерево не била блискавка), і обов'язково зробити міцний бандаж і зміцнити ствол, що зараз розколюється на дві частини», – зазначає Володимир Борейко.
 
Нагадаємо, нещодавно біля станції метро «Житомирська» невідомі підпиляли 200-річні здорові дуби.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!