Кияни здали на утилізацію півтори тонни батарейок

639 0
Киян закликали і надалі безпечно позбуватися шкідливих відходів
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У січні 2023 року мешканці Києва здали на утилізацію більш як півтори тонни відпрацьованих батарейок, 177 непошкоджених ртутних термометрів і майже 3 тисячі енергоощадних ламп. Їх викидали у спеціальні помаранчеві баки для небезпечних відходів. Про це повідомляє комунальне підприємство «Київкомунсервіс».

У відомстві закликають киян і надалі безпечно позбуватися шкідливих відходів. Батарейки, енергозберігаючі лампи і термометри не слід залишати у загальних контейнерах, адже на сміттєзвалищах токсичні речовини з цих предметів потрапляють у ґрунт та воду.

Нині у Києві є 206 локацій із контейнерами для збору сміття, що загрожує довкіллю. У «Київкомунсервісі» створили спеціальну мапу, на якій позначена місцевість, де можна знайти помаранчеві баки для токсичних відходів.

Нагадаємо, спеціалізовані помаранчеві контейнери також підходять і для використаних газових балончиків.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!