Лауреат Шевченківської премії Микола Рябчук передасть премію на оборону України

1098 0
Розмір винагороди становить 397 тисяч гривень.
Микола Рябчук/фото з відкритих джерел

Микола Рябчук/фото з відкритих джерел

Публіцист, есеїст, аналітик у сферах культури і політики Микола Рябчук перерахує Шевченківську премію розміром 397 тисяч гривень на потреби оборони України. Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Я волів би не отримувати нагороду, лиш би не було цього часу. Насамперед ця нагорода є від українського суспільства і навіть її грошова частина іде з податків наших громадян. Тож я тут публічно заявляю, що я всю цю нагороду передаю на потреби оборони», – заявив він.

Нагадаємо, імена лауреатів премії оголосили 9 березня. Інтелектуала Миколу Рябчука відзначено у номінації «Журналістика, публіцистика» за книгу «Лексикон націоналіста та інші есеї».

Для довідки

68-річний Микола Рябчук – відомий український письменник, перекладач та публіцист, почесний президент Українського ПЕНу, співзасновник часопису «Критика», провідний науковий працівник Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАНУ. Від 2014 року очолює журі міжнародної нагороди «Анґелус» для найкращих прозаїків Центрально-Східної Европи. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!