Ледь вижила в Бучі та втратила руку. 9-річна Саша з Київщини чекає на протезування в США

901 0
Саші поставлять хай-тек протез. Обіцяють, що вона зможе рухати пальчиками.
Саша Філіпчук. Фото: Олена Зеленська в Telegram

Саша Філіпчук. Фото: Олена Зеленська в Telegram

Саші Філіпчук, яка втратила руку і ледве вижила в Бучі, невдовзі зроблять протезування у США. Історію дівчинки розповіла перша леді Олена Зеленська. 

«9-річна Саша Філіпчук, дівчинка, яка втратила руку і ледве вижила в Бучі. Із родиною вони їхали із окупованого Гостомеля, коли російські загарбники обстріляли їхню автівку. Вітчим загинув, мама із Сашою знайшли прихисток у найближчій будівлі, де Саша згасала від поранень, – до лікарні її вдалося довести лише за два дні. Сашу врятували, руку ні», – описала передісторію вона. 

Однак, наголосила Зеленська, ця історія має оптимістичне продовження. Так, наразі Саша із мамою знаходиться у Вашингтоні. Найближчими днями вони переїдуть до Нью-Йорка. 22 серпня в них візит до протезиста у клініці Unlimited Tomorrow, Inc. Саші поставлять хай-тек протез. Обіцяють, що вона зможе рухати пальчиками. 

Читайте також: «Його вивезли в росію, але це ще не підтверджено», – дружина командира полку «Азов» 

«Це стало можливим завдяки роботі Посольство України в США та Ukraine House у нашому спільному проекті із протезування постраждалих українців. А поки що Саша побачить Нью-Йорк. Після жахіть, які вона перенесла, їй обов’язково треба побачити щось життєстверджуюче. Щоб відчути – життя продовжується. І воно буде прекрасним. Для всіх українських дітей, які вже так багато пережили», – підсумувала перша леді. 

Нагадаємо, історію фельдшера з Київщини, який очолив підстанцію швидкої допомоги у перші дні війни та проводив евакуації, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!