Політична реклама

Майданівці передали Львову новий кардіограф

1675 0
Сьогодні активісти громадського об’єднання Швидка медична допомога Майдану передали у 2-гу комунальну міську поліклініку кардіограф, вартістю 31,5 тис грн.

Апарат надали для медичної служби Майдану меценати, однак, через відсутність потреби, його не використовували, повідомляє прес-служба Львівської мерії. Відтак, кардіограф використовуватимуть у кабінеті невідкладної допомоги комунальної 2-ої міської поліклініки.

Як розповів активіст ГО Швидка медична допомога Майдану Юрій Дмитришин, кардіограф новий, 12-канальний. Його вартість становить 31,5 тис грн.

«Кардіограф буде якісно використовуватись для послуг усіх пацієнтів у нашому кабінеті невідкладної допомоги. Вже зараз в кабінеті наявний дефібрилятор, ручний апарат штучного дихання, ноші, складне крісло-каталка», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Кабінет невідкладної допомоги комунальної 2-ої міської поліклініки організований ще 1998 року. Тут працюють 3 лікарі-терапевти, 2 медичні медсестри, які надають невідкладну допомогу відвідувачам поліклініки, а також за межами поліклініки, наприклад, в церкві св. Володимира і св. Ольги, комунальній 4-ій стоматологічній поліклініці, Аптеці №44, тощо.

Кабінет працює з 08.00 до 20.00 год. Для функціонування кабінету щорічно витрачається до 6000 грн. на медикаменти, біля 5000 грн. на електрокардіографічний папір.

Персонал кабінету надає допомогу при різноманітній патології: гострих серцево-судинних станах, в тому числі гострому інфаркті міокарда, інсульті, аритміях, гіпертонічних кризах, нападах бронхіальної астми, епілепсії, тощо. Протягом року працівники кабінету приймають більше 2 тисяч пацієнтів, 10-12% з них скеровуються в стаціонари, решта – передається для подальшого лікування сімейним лікарям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!