Лікарі розповіли, як почуває себе 17-річна пацієнтка ОХМАТДИТу, що мала 90% ураження легень

10420 0
Завтра або післязавтра її планують відлучити від апаратного дихання.
Photo by Dimitri Karastelev on Unsplash

Photo by Dimitri Karastelev on Unsplash

На сьогодні стан 17-річної пацієнтки Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ із Ходорова має позитивну динаміку. Завтра або післязавтра її планують відлучити від апаратного дихання. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора із хірургічної частини Богдан Мальований.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Covid-19

«Вона є при свідомості. У п’ятницю її зняли з апарату ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація), завтра або після завтра сподіваємося відлучити від ШВЛ. Після цього вона має також пройти реабілітацію», – каже він.

Загалом, за словами лікаря, у лікарні перебуває 28 дітей із підтвердженим діагнозом «коронавірусна інфекція», четверо ще очікують на результати ПЛР. На апараті штучної вентиляції легень пацієнтів немає.

«На щастя, вже нікого не має на ШВЛ. До цього ще була одна дитина на ШВЛ, але вже успішно перевели в дитяче відділення на реабілітацію. Окрім цього, є новонароджена дитина, що поступила на вихідних у лікарню, теж із позитивним плр-тестом. Дитинка в стані середньої важкості», – додав він.

Нагадаємо, що лікарі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ допомогли 17-річній пацієнтці з Ходорова подолати коронавірус: дівчину привезла «швидка», вона перебувала на апараті штучної вентиляції легень. На початку березня у дівчинки піднялася температура, їй зробили тест і підтвердили коронавірус.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!