Лікарням обіцяють покрити різницю у фінансуванні, якої їм бракує

1519 0
Понад 300 лікарень в Україні, за даними МОЗ, мають дефіцит фінансування понад 50%.
Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Різницю у фінансуванні медзакладів, яка склалася з початку квітня, покриють. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: В НСЗУ пояснили, чому тарифи за лікарняні послуги є низькими

«Експеримент над українською медициною, який почався 1 квітня і передбачав зміни фінансування, привів до шаленого недофінансування по багатьох лікарнях різного напрямку. Це психіатричні, туберкульозні, інфекційні і перинатальні центри», – зазначив міністр.

За даними МОЗ, понад 300 лікарень мають дефіцит фінансування понад 50% порівняно з минулим роком.

«Минулого року ці заклади отримували державну субвенцію, тепер вони отримують кошти від НСЗУ. Це недофінансування покриють, починаючи з липня до кінця року, щоб ці заклади у повному обсязі отримали всі кошти на рівні 2019 року», – повідомив Максим Степанов.

Він пообіцяв врахувати всі особливості лікарень, зокрема тих, які знаходяться у гірських районах.

Читайте також: Чи будуть звільнення та зменшення зарплат у Львівській обласній клінічній лікарні

Зазначимо, що спеціалізованим лікарням Львівщини за програмою медгарантій за три місяці виплатили понад 1 млрд грн. У підсумку 102 медзаклади отримали 857,8 млн грн, а Центр екстреної медичної допомоги – 98,5 млн грн.

За надання допомоги пацієнтам з коронавірусною інфекцією та з підозрою на нього медичні заклади Львівщини отримали від НСЗУ 71,4 млн грн.

Львівська область посідає третє місце серед усіх областей України за виплатами за Програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні запрацював другий етап медреформи.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!