14 лютого Київ знову буде зі світлом без відключень, але у зоні ризику три райони: які саме

944 0
Ситуація зі світлом покращується, на вихідних у Києві не застосовувалися вимкнення.

Уже кілька днів поспіль Укренерго не формує ліміти для регіонів, а отже генераційних обмежень практично немає. Про це пише гендиректор Yasno Сергій Коваленко.
 
За повідомленнями Міністерства енергетики та Укренерго, зараз у роботі усі дев’ять енергоблоків атомних електростанцій, працюють додаткові блоки на деяких ТЕС, більш активно працюють ГЕС. Це все дає змогу виробляти більше електроенергії.
 
«Це справді дивовижно. Енергетики роблять титанічну роботу, щоби ми з вами були з мінімальними відключеннями або взагалі без них», – зазначає Коваленко.
 
Одночасно і зауважує, що нині система не настільки відновлена, щоб працювати безперебійно. Зокрема у деяких районах Києва, у частині Голосіївського, Святошинського та Шевченківського, є дефіцит пропускної спроможності мереж, тому в окремих районах можливі відключення світла. Графіки доступні тут.
 
«Мережі НЕК Укренерго, пошкоджені через обстріли, поки не можуть передавати такі обсяги електроенергії, щоб забезпечити всіх киян світлом. Тому тут можуть застосовуватися локальні відключення за графіками», – наголошує гендиректор Yasno.
 

Водночас у  ДТЕК просять користуватися електроприладами по черзі, аби додатково не навантажувати мережу та уникнути аварій.

Нагадуємо, енергосистема України вже пережила 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!