Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

2141 0
До кінця літа залишилось стільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 29 липня.
фото: vesti-kareliya.ru, www.zenkofoundation.com, FACEBOOK.COM/CARITAS.UKRAINE

фото: vesti-kareliya.ru, www.zenkofoundation.com, FACEBOOK.COM/CARITAS.UKRAINE

Виставки

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, Пшемислав Лопацінський, Яніна Рудницька та ін.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід вільний.

Фотопроект «Ветерани» Саші Маслова.

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані з подією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіозні масштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, про нього писали Esquire, New Yorker, Washington Post, The Guardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв'ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Мустафа Джемілєв – незламний захисник свободи та прав людини»
Виставка візуалізує біографію Мустафи Джемілєва, лідера кримськотатарського народу, радянського дисидента. Людини, котра борючись за права своїх побратимів послідовно захищає універсальні ідеали свободи, демократії та прав людини у світі.

Час: 10:00 – 17:00

Адреса: пл. Ринок, 6, Львівський історичний  музей

Вхід вільний.

Соціальний арт-проект «Особлива виставка»

Це буде експозиція творів від людей з особливими потребами, можливість подивитись на світ їхніми очима: з безмежною щирістю та довірою. Свої роботи представлять особливі художники зі Стрия та з Дрогобича, підопічні соціальних центрів інклюзії Карітасу.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід вільний

Фотовиставка «Богдановіч/Равський»

На виставці репрезентовані проекти авторства Мацея Богдановіча з проекту «Імітація правди. Невже?» та Євгена Равського з проекту «Halywood», об’єднаними в одному стилі колажу. Роботи художників – це яскравий приклад творення нових метафоричних нашарувань, де поєднані декілька рівнів подій в межах одного візуального стилю, що породжує дезорієнтацію глядача в історичному контексті.

Час:10:00 – 18:00

Адреса: вул. ак. Богомольця, Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Вхід вільний.

Виставка екологічного плакату «30+5»

Міжнародна плакатна акція «30 + 5» – це тематична колекція екологічних плакатів дизайнерів з 24 країн світу, котрі створили роботи, що відображають ставлення до минулих катастроф в історії, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів’ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі.

Час: 00:00 – 00:00

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького

Вхід вільний.

Виставка Галини Дудар «Скарбонка на хатку»

Скарбонка у перекладі з польської значить «скарбничка». А отже на виставці ви зможете оглянути різноманітні хатки-скарбонки, які приносять удачу та щастя власнику! Кожна хатка має свій настрій і малюнок з закодованими магічними символами.

Час: 06:00 – 23:00

Адреса: пл. Ринок, 13, художня галерея «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Фотопроект Наталії Ратушної «Жінка: романтична і одержима»

Цього разу в об’єктиві журналістки та фотохудожниці Наталії Ратушної – жінка. Одна жінка в різних життєвих ситуаціях, які були і які б могли відбутися. Фотохудожниця хотіла показати такий віртуальний, вимріяний світ своєї героїні, яка завжди в пошуку і завжди оптимістично сприймає світ реальний і світ віртуальний. Десь у пориві, бажанні заробити більше грошей ця жінка подалась у чужу країну, як і сотні, тисячі інших українок-заробітчанок, перетворивши свої мрії на добровільне ув’язнення.

Час:10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, Арт-кав’ярня «Квартира, 35».

Вхід вільний.

Арт-проект «Килим. Сучасні українські митці».

Ідея масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці» – об’єднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткових «народних» смислів актуальному арту. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталляції та відео-арт. Серед учасників – Роман Мінін, Назар Білик, Степан Рябченко, Артем Волокітін, Тетяна Малиновська та інші.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід: вільний.

Виставка живопису Ірини Сухомлин «У вирі кольору».

Ірина Сухомлин - київська художниця. Закінчила Національну академію керівних кадрів культури та мистецтва за спеціальністю мистецтвознавець експерт. Вона працює у стилі абстрактного пуантилізму.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний.

Проект малярства Юлії Ліньової «Чорно-біле. Народжене вночі».

Картини розповідають про роздуми, натхненні ніччю. Доповненням до екзистенційних тем слугує поєднання чорно-білих смуг, ромбів, трикутників. Контраст кольору символізує постійне чергування життєвих періодів: падіння – піднесення.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Новий Львів: історії, люди, простір»

Фотовиставка показує найхарактерніші для Нового Львова простори: парки, водні ресурси, архітектурні цікавинки – у їхній взаємодії з мешканцями. Фотографії та мапи з різних часів пропонують кілька образів Нового Львова.

Час: 10:00 – 18:00      

Адреса: вул. Запорізька, 20.

Вхід вільний.

Музика

Рантка Fest

Рантка Fest збирає щасливих людей в в найдушевнішому місті! Хедлайнери першого фестивального дня – драйвовий гурт OT VINTA, другого – Familia Perkala.

Хлопці будуть запалювати емоції і підіймати настрій всім присутнім на фестивалі.

Час: 11:00

Адреса: Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Вхід вільний.

Концерт панк-гуртів Darko (UK) та Fifty/Fifty

Darko (Великобританія/Гілфорд) – skate punk/punk-hardcore/math punk команда з туманного альбіону. У рамках туру хлопці завітають до Львова знову, бо полюбили нас всім серцем.

No Reason Records/Lowkjaw Records

Fifty/Fifty – skate punk група з Івано-Франківська, в рамках туру по Україні презентують новий альбом No borders for skateboarders

Hypodermic Records

Час: 20:00      

Адреса: вул. Коперника, 17, Underground Club 

Вхід: 70 грн, передпродаж – 50 грн.

Вечір блюзу і джазу

За фортепіано Микола Дорош. Впродовж години звучатимуть популярні блюзові та джазові композиції Оскара Петерсона, Дюка Еллінгтона та інших.

Час: 20:00      

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука» 

Вхід: вільний

Концерт гурту Satori Band

Кавер-гурт Satori Band дарує справжні емоції від виконання відомих хітів як і зарубіжної, так і національної сцени.

Час: 20:00      

Адреса: вул. Л. Українки, 15, паб «Білий Лев» 

Вхід: вільний

Гумор-кабаре «Вечір колєг»

Гумор-Кабаре «Вечір колєг» відновлює забуті традиції минулого століття, в кожній другій кнайпі Львова, лились жартівливі пісні під гітару чи фортепіано з під вусів поважнів Панів, які тямили у файному Гуморі.

Час: 20:00      

Адреса: вул. Зелена, 88, Клуб «Picasso»  

Вхід: 150 – 200 грн.

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. 29 липня тут відбудеться з польським письменником Каролем Малішевським та іспанським поетом, перекладачем і літературним критиком Едуардо Мога.

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Майстер-класи та лекції

Проект M-Start

Платформа Make Your Move надихає молодь покращувати українські міста в рамках проекту M-City та реалізувати свої ідеї разом з проектом M-Start.

M-Start - це всеукраїнський стартап проект, який має на меті знайти кращі ідеї та допомогти їх втілити.

Унікальність проекту в незвичному підході до відбору претиндентів на головний приз, реалізацію мрії, полягає у створені івенту де збираються кращі, у своїй сфері діяльності, для обговорення проектів учасників у форматі лайв-шоу. Цікаві гості, нереально круті ведучі, перспективні пооекти та музичний супровід від PianoБой -все це M-start Lviv 2

Час: 18:00   

Адреса: вул. Коперника, 15, Палац Потоцьких.

Вхід за попередньою реєстрацією.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!