ЛМР знову проситиме ЛОР передати приміщення на Короленка Центру опіки сиріт

1635 0
Під час сьогоднішнього засідання сесії депутати підтримали петицію від Центру та ухвалили текст звернення.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Сьогодні, 24 січня, депутати ЛМР підтримали петицію, ініційовану отцем Романом Прокопцем, про передачу у довгострокову оренду приміщення колишньої школи-інтернату №2, що на Короленка, 7, під «Центр опіки сиріт».

Роман Прокопець, який опікується Центром, зазначає, що у цьому районі немає жодних спортивних об’єктів, де б діти могли розважатися та розвиватися. Тож Центр хоче самостійно відремонтувати майданчик, на якому зможуть перебувати як діти з центру, так і діти з сусідніх будинків.

Читайте також: Соціальне сирітство: як визволити дітей із сімейного пекла

Нагадаємо, 12 грудня у міськраді повідомили, що звернулись до ЛОР з проханням про передачу приміщення. Проте обласні депутати облради відмовили.

Нині ж депутати ЛМР удруге звертається до ЛОР з проханням надати приміщення для «Центру опіки сиріт». Ініціювала таке звернення депутатка Оксана Рубай.

«Наше спільне завдання та християнський обов’язок полягає у належній підтримці організацій, установ, що акумулюють добро, допомагають незахищеним категоріям населення і не потребують за це жодної винагороди», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в разі скасування вищезазначеного рішення «Центр Опіки Сиріт» матиме змогу за кошти меценатів зробити реконструкцію будівлі та стадіону, щоб вони виглядали наближено до історичних та могли використовуватися за призначенням.

Читайте також: ІТ-діти. Як винаходити львівських школярів підкорюють світ

«Важливо, що розташування у центральній частині міста Львова дасть змогу користати із послуг "Центру опіки сиріт" 5-тьом школам-інтернатам та реабілітаційним центрам, які знаходяться поруч», – додають в ЛМР.

У 2014 році навчання школи-інтертату перевели у сусіднє приміщення, відтоді ця будівля пустує. Того ж року за наказом управління майном спільної власності ЛОР його передали на баланс школи-гімназії І-ІІІ ступенів Блаженних Климентія та Андрея Шептицьких. Через рік школа-гімназія відмовилась від цього приміщення, адже його стан був не придатним для навчання. Тоді будівлю передали баланс КП ЛОР «Нерухомість і майно». 25 жовтня торік сесія ЛОР підтримала рішення продати нежитлові приміщення на вул. Короленка, 7 із аукціону, який призначили на січень. Площа приміщення становить 2 929,9 квадратних метрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!