Львів купить ще 50 електронних табло для інформування про рух транспорту

1834 0
У Львові виділили 2,5 мільйони гривень на закупівлю нових табло, що інформуватимуть про графік руху громадського транспорту.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Львів планує придбати ще близько п’ятдесяти електронних табло для відображення графіку руху громадського транспорту. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: Інтервал руху – 7 хвилин. Якою буде нова транспортна мережа у Львові і коли її впровадять

«У бюджеті розвитку передбачено 2,5 мільйони гривень на закупівлю нових інформаційних табло. По ринковій вартості за ці кошти можна придбати до 50 таких. Це значно покращить інформування мешканців про рух транспорту. Думаю, всередині цього року ми будемо здійснювати закупівлю та встановлення цього обладнання», – зазначив Олег Забарило.

Табло планують встановити на кінцевих зупинках та на головних транспортних вузлах у місті. Олег Забарило каже, що поки що не може назвати конкретні місця, де планують встановити нові табло, тому що це залежить від нової транспортної мережі. Її, нагадаємо, розробляє за грантові кошти міжнародна компанія Oresund.

Читайте також: Три магістралі у Львові зроблять безпечнішими 

«Закупівля цих табло – це одна з рекомендацій GIZ і Oresund, які розробляють нову транспортну мережу. Одним з необхідних елементів у роботі нової транспортної мережі є якісніше інформування пасажирів про рух громадського транспорту. Де будуть пересадкові вузли за новою системою, там будуть нові табло», – додає він.

З електронним квитком має запрацювати нова система диспетчеризації, ЛКП «Львівавтодор» матиме детальну інформацію про рух транспорту, вона відображатиметься на табло.

Читайте також: У Львові показали, якими будуть автомати для поповнення е-квитка

Нагадаємо, нині у місті працює близько 30 електронних табло, переважно вони транслюють графіки руху електротранспорту. Додамо, що у вересні 2021 року електронні табло на зупинках громадського транспорту у Львові переобладнали новими процесорами, тож вони можуть транслювати інформацію про рух трамваїв, тролейбусів, а також і автобусів. У серпні 2021 року місто залишилось без GPS-аналітики по громадському транспорту через недобросовісного провайдера.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!