Львів очікує на кошти ЄІБ за програмою поводження з ТПВ через два роки

1495 0
Проект міста пройшов третій етап оцінки на отримання коштів в рамках програми Європейського інвестиційного банку. Але в міськраді кажуть, що це ще не гарантує їхнє отримання.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

Львів потрапив до остаточного варіанту переліку проектів, що потенційно можуть отримати кошти ЄІБ. Таке рішення координаційний комітет проекту ухвалив 22 вересня, повідомляється на сайті Мінрегіонбуду. 
 
«Фактично нічого не змінилося. Це фінансування оптимістично буде десь на другу половину 2019 року. Ще будуть процедури оцінки кожного проекту. Ми зараз готуємо додаткову інформацію по всіх наших заходах. Тому стовідсоткової гарантії на сьогоднішній день по цій програмі немає», – прокоментував Tvoemisto.tv директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.
 
Він нагадав, що місто змінило бенефіціара проекту, яким раніше було КП «ТФ «Львівспецкомунтранс»: «Зараз ми переоформили заявку і бенефіціаром є місто в особі департаменту фінансової політики. Таким чином ми відрізали весь гамуз проблем, пов’язаний з тим, що «Львівспецкомунтранс» передається в упраління ЛОДА». 
 
Нагадаємо, Львів подав заявку на отримання кредиту ЄІБ у 2016 році. Проект міста «Комплексне удоконалення системи поводження з ТПВ» розрахований на 75 млн євро та передбачає рекультивацію Грибовицького смітєзвалища та будівництво нового сміттєпереробного комплексу. 
 
 
У 2016 році потенційний отримувач коштів  КП «ТФ «Львівспецкомунтранс» вже отримав позитивну оцінку від Мінфіну. 27 липня цього року Мінрегіонбуд попросив заявників, що пройшли оцінку фінансового стану до 1 жовтня 2016 року, повторно пройти цю процедуру. Львів потрапив до цього переліку і успішно пройшов повторну оцінку.
 
Крім того на листопад заплановане проведення тендеру на визначення підрядника із першочергових заходів з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного комплексу за кошти кредиту ЄБРР. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!