Львів планує виділити 8 мільйонів гривень на навчання теробороні

1367 0
У цій програмі заклали кошти на зарплати фахівцям, що викладатимуть захист України у школах міста.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 2 лютого, під час засідання виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення про фінансування програми заходів для підготовки Львівської громади до національного спротиву. На неї пропонують виділити понад 8 мільйонів 262 тисячі гривень. Рішення ще також мають погодити депутати.

Кошти скерують на навчання з надання першої медичної допомоги та стрільби чиновників і депутатів.  Гроші передбачили і на зарплати фахівцям, що викладатимуть захист України у школах міста.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

«Пропонують на програму виділити 8 мільйонів 262 тисячі гривень. Із них 3 мільйони 192 тисяч гривень – на організацію навчань щодо поводження зі зброєю та стрільби, надання медичної допомоги представникам виконавчих органів та депутатів Львівської міської ради. 2 мільйони – на створення інформаційних матеріалів та продуктів департаменту адміністративних послуг, управління освіти, департаменту адміністрації міського голови і управління надзвичайних ситуацій, там по 500 тисяч. 1,5 млн грн - для організації навчань щодо поводження зі зброєю та стрільби і з надання домедичної допомоги для працівників професійної (професійно-технічної) освіти; 1 мільйон 500 тисяч за пропозиціями управління освіти – на оплату праці додаткових штатних одиниць – вчителів із захисту України», – роз’яснив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук.

Додамо, Львівська міська рада напрацювала програму заходів щодо підготовки громади до національного спротиву. Програму підготували виконавчі органи спільно з фахівцями з тероборони. Її ще мають затвердити депутати міськради, а також запланувати фінансування на цей рік.

Читайте також: Львову потрібно 3,5 млн на облаштування батальйону тероборони за новими стандартами

«Йдеться про три блоки у цій програмі: підготовка і навчання населення бойовим навичкам та домедичній допомозі, співпраця і сприяння роботі батальйонів тероборони, які працюватимуть на території Львова і Львівщини, а також розвиток інфраструктури тероборони на території Львівської міської тергромади. У межах цих основних блоків завдань передбачена низка заходів», – зазначила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету ЛМР.

Додамо, що Львів уже проводить стрілецький вишкіл комунальників. А за два тижні львів'яни зможуть записатися на військово-медичні навчання. Детальніше читайте тут. Також Tvoemisto.tv поговорило з командувачем територіальної оборони Львівщини підполковником Валерієм Курком, щоби більше дізнатися про те, як організовують оборону міста та області.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!