Львів планує взяти 32 млн євро кредиту на закупівлю тролейбусів з автономним ходом

4013 0
За розрахунками, такі тролейбуси близько 15 кілометрів проходитимуть на акумуляторах.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Тролейбуси із автономним ходом, які Львів планує закупити у кредит, їздитимуть без підключення до контактної мережі у напрямках Галицького перехрестя, вулиці Пасічної, району ТЦ «Кінг крос» та центру міста, де відсутня контактна мережа. Про це повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста. Фото, відео

«З 2017 року місто веде переговори з Міжнародною фінансовою корпорацією щодо закупівлі тролейбусів з автономним ходом та електробусів. Плануємо закупити 100 таких тролейбусів. За розрахунками, такі тролейбуси близько 15 кілометрів проходитимуть на акумуляторах. Маршрут буде проходити не тільки там, де є тролейбусна контактна мережа, а й де її немає», – повідомив він.

Тоді, за його словами, вдасться уникнути дублювання з автобусними маршрутами.

«У нас є багато віддалених районів, до яких важко дістатися, зокрема Рясне, Глинянський Тракт та інші населені пункти територіальної громади. Придбавши тролейбуси з автономним ходом і велику кількість електробусів, ми берегтимемо екологію і забезпечимо комфортне пересування львів’ян до віддалених районів», – додає Орест Олеськів.

ЛКП «Львівелектротранс» планує взяти кредит у 32 млн євро у Міжнародної фінансової корпорації (кредит IFC ) та Фонду Чистих Технологій (кредит CTF) на закупівлю 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху з реконструкцією, розширенням контактної мережі для цих тролейбусі, та на закупівлю електробусів.

Відповідний проєкт ухвали мають винести на розгляд депутатів Львівської міськради.

Читайте також: У Львові затримується виготовлення взірця нового електробуса

Нагадаємо, що «Електрон» розпочав виробництво десяти трамваїв для Львова. Вони будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн. Перша поставка п’яти трамвайних низькопідлогових вагонів планується до червня 2022 року, а наступні 5 трамваїв до грудня 2022 року. 

Також місто планує купити 100 низькопідлогових атвобусів. У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти ЄІБ перемагала білоруська компанія, однак міський голова Львова заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер.

Також місто планує у співпраці із приватними перевізниками купити 250 електробусів, але виготовлення взірця затягнулося.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!