Львів продає три поверхи у пам'ятці на площі Ринок усього за чотири мільйони гривень

4944 0
Приміщення трьох поверхів у будинку на площі Ринок, 20 продають за зниженою на 50% ціною
google.commaps

google.commaps

Нежитлові приміщення другого, третього та четвертого поверхів у будинку, що на площі Ринок, 20 у Львові, продадуть за майже 4 млн грн. Будинок є пам’яткою архітектури національного значення. На аукціон 162,7 кв. метри приміщень виставило управління комунальної власності ЛМР. Цей лот у системі Рrozorro.sale пропонують продати вдруге за зниженою на 50% ціною.

У вересні ціна за приміщення становила 7,94 млн грн, але на торги не подався жоден учасник. Тож управління комунального майна ЛМР оголосило новий аукціон за зниженою на половину ціною – 3,97 млн грн це трохи більше, ніж 900 доларів за метр квадратний.

Читайте також: Будинок книги у Львові не змогли продати з аукціону

Цього разу на участь в аукціоні зареєструвався лише один учасник – Назарій Присяжнюк. Аукціон мав би відбутись завтра, 10 листопада, але оскільки зареєструвався лише один учасник, то аукціону не буде. Утім єдиний учасник, що подався матиме право викупу лоту без аукціону.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Назарій Присяжнюк є засновником компанії ТзОВ «Грейп Фрут». Вона з 2018 року займається орендою майна. Людина з таким же іменем та прізвищем до 2017 року працювала у Західному регіональному управління Держприкордонслужби.

Додамо, що за інформацією центру міської історії, будинок на пл. Ринок, 20 (охоронний договір №326/19) розташований на території Державного історико-архітектурного заповідника, в лінійній забудові південного боку ринкової площі. Будинок побудований у ХVІ ст. Назва будинку Кайзерівська або Кралівська походить від прізвища львівського війта Станіслава Крайзера.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!