Львів сплатить 15 мільйонів компенсації за дерева, які зрубають для облаштування кладовища

4305 0
Львів планує розширити кладовища за рахунок лісу та заповідної зони. Площу Сихівського та Голосківського цвинтарів планують збільшити на 26 га.
Фото: Романа Рака

Фото: Романа Рака

На компенсацію ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» за вирубані дерева, задля розширення Голосківського кладовища, Львівська міська рада сплатить понад 15 мільйонів гривень. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла голова бюджетної комісії ЛМР Наталія Шелестак.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

Львів планує розширити кладовища за рахунок лісу та заповідної зони. Площу Сихівського та Голосківського цвинтарів планують збільшити на 26 га. Голосківський цвинтар розширять на 10 га, це майже як площа парку Івана Франка у Львові, за рахунок землі держпідприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Цю землю місто не викуповуватиме, але це не означає, що територія для нових поховань дістанеться нам безкоштовно. Львів компенсує вартість вирубаних дерев – загалом селекційно-насіннєвий центр отримає 15 мільйонів гривень.

«Наразі, ми погоджували 5 мільйонів гривень на виплату ДП. Загалом маємо виплатити 15 мільйонів. Також будуть потрібні кошти на облаштування цієї території. Адже ці 15 мільйонів – це лише компенсація ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр»», – зазначила Наталія Шелестак.

Щодо Сихівського кладовища, яке планують розширити за рахунок землі природно-заповідного фонду, каже Наталія Шелестак, то там ніяких компенсацій нема. Скільки місту коштуватиме облаштування цих 26 гектарів поки не відомо.

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

Нагадаємо, у червні у Львові мають оголосити архітектурний конкурс на виготовлення проєкту крематорію. Землю на нього депутати виділили, є 2 гектари на території Голосківського цвинтаря. Там, крематорій почали зводити ще на початку 80-х, але згодом будівництво зупинилось. Існуючі фундаменти можливо вдасться використати при будівництві колумбарію – місця, де зберігатимуть урни із прахом. 

Детальніше про пороблему із похованнями у Львові читайте у матеріалі «Твоє Місто».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!