Львів у помаранчевій зоні і нові обмеження цього тижня. Головне за добу

2426 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Photo by Külli Kittus on Unsplash

Photo by Külli Kittus on Unsplash

Львівщина перейшла у помаранчеву зону карантину через перевищений показник рівня госпіталізацій хворих із коронавірусом, він уже становить понад 60%. Як повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталя Тімко-Іванченко, за динамікою госпіталізації хворих на коронавірус Львівщина перетнула рівень осені 2020 року та наздоганяє хвилю весни 2021 року.

Помаранчева зона не передбачає додаткових обмежень, але свідчить про те, що Львівщина наближається до червоної карантинної зони.

Читайте також: У Цеблові реставрують дерев'яну церкву зі старовинними розписами. Фото

Цього тижня, із 14 жовтня, у Львові посилять карантинні обмеження. Зокрема, у місті призупинять проведення масових розважальних заходів, а для бізнесу діятиме обов’язковий масковий режим. Стосовно бізнесу, то в усіх торгових центрах буде обов’язковим перебування в масках, температурний скринінг і дотримання дистанції. Також діятиме умова, коли у закладах громадського харчування всі працівники мають бути 100% вакциновані, або мати негативний ПЛР-тест.

Читайте також: «Не-святий-святий». Історія мученика Омеляна Ковча

Крім того, Андрій Садовий не виключає, що незабаром може бути ситуація, коли в кафе, ресторан чи ТРЦ зможуть заходити лише ті, хто вакцинований і має Covid-сертифікат або має ПЛР-тест. 

Також з 18 жовтня на тиждень учні 5-11 класи переходять на дистанційне навчання. Початкові класи та дошкілля наразі продовжують вчитися очно.

Читайте також: Без масових заходів та у масках. Які обмеження діятимуть у Львові з 14 жовтня

Осінь у Львові робить місто ще гарнішим, підкреслюючи його настрій. Особливо гарно осінню у парках. Тvoemisto.tv пропонує кілька фото із парку Погулянка, куди уже навідалася осінь.

Також сьогодні, 11 жовтня, у Львові почнуть подавати тепло до будинків.

Гарного вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!