Львів у «жовтій» зоні епіднебезпеки та в Україні вріжуть субсидії. Головне за минулу добу

2639 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Alin Luna for unsplash

Фото: Alin Luna for unsplash

Covid-19 – Головне. Позачергове засідання комісії з ТЕБ і НС затвердило нове епідемічне зонування. Відповідно до нього, Перемишлянський та Пустомитівський райони залишаються у «червоній» карантинній зоні. До «помаранчевої» увійшли Бродівський та Радехівський райони.

Читайте також: Чи працюють у Львові правила МОЗ про госпіталізацію пацієнтів з Covid-19

Львів віднесли до «жовтої» зони, хоча раніше він був у «помаранчевій». Івано-Франківськ, Тернопіль і Чернівці перейшли з «червоної» до більш м’якої «помаранчевої».

МОЗ оновило стандарти надання допомоги при Covid-19 і дозволило людям, які виходять із 14-денної самоізоляції і які не мають жодного симптому ГРЗ, не робити ПЛР-тест.

Колишня в.о міністерка Уляна Супрун каже, що хворим із Covіd-19 пацієнтам за легкого перебігу хвороби не варто самостійно призначати собі КТ та пити одразу антибіотики.

У Британії не виключають повторного закриття країни через пандемію. А в Іспанії добовий приріст заражень вперше перевищив 14 тисяч.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 205 осіб (237 – напередодні). Разом 17 869. Одужало – 5 901 (+ 215), померло – 507 (+ 10). За добу лабцентри зробили 1 889 ПЛР-тестів.

Читайте також: Ризики збільшуються, але страху вже немає. Львівський готельєр про бізнес у час Covid-19

В Україні Covid-19 виявлено у 3 228 осіб (3 584 за попередню добу). Загальна кількість 169 472 пацієнтів. Одужало – 75 486 (+ 1 573), померло – 3 468 особи (+ 68).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 18 740 осіб (+ 291), Львівщина – 17 869 (+ 205), Харківська – 14 264 (+ 349) та Чернівецька області – 12 793 (+ 153).

Найбільше нових хворих за добу: у Харківській – 349 осіб, Одеській – 322, Тернопільській областях – 311, Києві – 291. Далі, у Львівській – 205, Івано-Франківській областях 175 осіб.

Гроші на освіту – Шкарлет. Рада підтримала виділення 10,5 млрд грн з Фонду боротьби з коронавірусом на освіту. Кошти підуть на засоби захисту для шкіл та доплати вчителям.

В.о. міністра освіти Шкарлет вважає питання про свій плагіат закритим, а провальну підготовку шкіл до цього навчального року – перебільшенням. Він переконаний, що більшість шкіл готові до змішаної форми освіти.

У 25-ти школах Львова по одному чи два класи перейшли на дистанційне навчання.

Бюджет-2021 – Економіка. Кабмін представив у Раді проєкт держбюджету-2021, нардепи від різних фракцій та груп розкритикували документ, назвавши його «утопією» і «катастрофою».

Читайте також: У Львові скасували довідку про склад сім’ї

Читайте також: У Львові продовжили роботу літніх майданчиків на місяць

Видатки на утримання Офісу президента у ньому збільшили майже на 40%, оскільки Мінфін побачив диспропорції у зарплатах.

Мінфін скоротив витрати на субсидії в проєкті держбюджету через підвищення мінімальної зарплати та «ціни на енергоносії є досить низькими в порівнянні з попередніми роками».

Падіння ВВП України в квітні-червні 2020 року становило 11,4% до того ж періоду 2019 року. Зовнішній борг України за підсумками другого кварталу зріс на 2,5 млрд доларів.

Світовий банк відкладає виділення Україні першого траншу на 350 млн доларів.

ЄС – Безвіз. ЄС закликав Верховну Раду привести закон про НАБУ у відповідність до Конституції, нагадавши, що незалежність бюро є умовою безвізу та фінансової допомоги.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вперше приїде в Україну наступного тижня.

Прем’єр Шмигаль запевняє, що безвізовому режиму України з ЄС нічого не загрожує.

Читайте також: У Львові на ремонт закривають частину вулиці Бандери

Читайте також: Як курсуватиме громадський транспорт, коли на ремонт закриють частину вулиці Бандери

Балух – Слуга народу – Порошенко. Поліція Києва затримала підозрюваного у нападі на колишнього політв’язня Кремля Балуха.

Підозрюваний у хабарництві Слуга народу Юрченко не з’явився на засідання Антикорупційного суду з обрання йому запобіжного заходу.

Адвокат колишнього президента Порошенка Новіков стверджує, що силовики відкрили проти його підзахисного 58 кримінальних справ.

Наказ Держгеокадастру про надання ділянки у приватну власність на території заповідника «Тустань» скасували.

Гарного Вам дня!


 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!