Львів уп’яте звернувся до Києва щодо повноважень здійснювати будконтроль у доєднаних громадах

2226 0
На жодне зі звернень відповіді не було.
Фото: Роман Балук, ЛМР

Фото: Роман Балук, ЛМР

Львів скерував уже п’яте звернення в Державну інспекцію архітектури та містобудування про передачу повноважень щодо доєднаних громад. Йдеться про видачу дозвільних документів у галузі містобудування, а також про будівельний моніторинг та контроль за будівництвом, повідомляє пресслужба ЛМР.

У Львівській інспекції ДАБК наголошують: кількість звернень, які до них надходить від мешканців, свідчить про те, що задля уникнення будівельного хаосу критично важливо отримати повноваження здійснювати будконтроль в усіх населених пунктах Львівської громади.

Як нагадали у департаменті містобудування, ще в 2016 році Львівська міськрада отримала від Києва повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль на території міста Львова. Це сталося в межах реформи децентралізації, яку називають найуспішнішою в Україні.

«А зі створенням Львівської громади у складі 20 населених пунктів міська інспекція ДАБК, утім, не отримала змоги автоматично провадити архбудконтроль на території всіх цих міст і сіл. Тому логічно, що відразу по створенні ОТГ Львів зробив офіційні звернення у державні повноважні органи – два рази в тоді ще функціонуючу ДАБІ і двічі в ДІАМ, яку створили в процесі реформування галузі будівельного контролю. На жодне звернення так і не було відповіді», – розповіли у департаменті містобудування ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!