Львів відзначає День вишиванки. Програма заходів

3944 0
У межах святкувань відбудеться концерт для війців АТО.
фото: lovelylife.in.ua

фото: lovelylife.in.ua

17 травня в Україні святкують День вишиванки. У Львові з 12 травня стартував третій фестиваль вишиванки, у межах якого відбуваються тематичні заходи, майстер-класи та благодійні ярмарки.

О 12:00 охоронців львівської ратуші — левів, переодягатимуть у вишиванки. 

О 14:00, за інформацією інформагенції УНІАН, на проспекті Свободи, на площі навпроти Оперного театру, гостей міста частуватимуть традиційним пляцком. Крім цього планують показ національного одягу інших народів, благодійну вечірку у Fashion club та патріотичний концерт для бійців АТО, гостями якого стануть українські виконавці.

Читайте також: Львівські храми відзначають Вознесіння. Перелік богослужінь

Традиційно, День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. Українці одягають вишитий одяг на роботу та навчання, таким чином популяризуючи національний одяг.

Всеукраїнську акцію «День вишиванки» у 2007 році започаткувала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Ворона. Спершу вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету, а впродовж наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!