Львів живе за новими карантинними правилами та перші штрафи за порушення. Головне за добу

2629 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Önder Örtel for unsplash

Фото: Önder Örtel for unsplash

Нові карантинні правила. У Львові почали діяти нові карантинні правила. У місті посилили карантин і він торкнувся майже усіх сфер життя.

Вступ у виш. Міністерство освіти і науки затвердило умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Із усіма деталями можна ознайомитися тут.

Читайте також: «Провакцинувалися навіть ті, хто був проти». Як працює сьогодні центр вакцинації у «Форумі»

Черги на вакцинацію. Працівники торгівлі та сфери обслуговування, аби мати можливість працювати, мають пройти обов’язкову вакцинацію. В одному з центрів вакцинації у ТЦ «Форум» помітні чималі черги охочих вакцинуватись.

Порушники карантину. У Львові затвердили протокол для перевірки закладів на дотримання нових карантинних вимог. Уже близько 20 закладів попереджені про порушення карантинних правил, однак наразі проти них не вводили штрафів.

Заборона роботи нічних клубів. У Львові заборонили роботу нічних клубів. Усі заклади харчування можуть працювати виключно до 23 години.

Читайте також: Куди піти цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

Новий очільник ЛМР. У Львові призначили виконуючого обов’язки керівника нового департаменту міської мобільності та вуличної мережі ЛМР. Ним став Олег Забарило, який до цього займав посаду начальника управління економіки департаменту економічного розвитку у міськраді.

Чи буде перехід на літній час. Верховна Рада повернеться до розгляду законопроєкту про відмову переходу на літній час взимку.

Читайте також: Перший день нових карантинних правил у Львові. Фоторепортаж з центральних ринків

Робота вакцинальних центрів. До неділі, 24 жовтня, центри вакцинації у Львові працюватимуть упродовж дня, тож охочі зможуть прийти і зробити щеплення. Усі поліклініки також вакцинуватимуть у будні дні. Де саме і коли можна провакцинуватись, читайте тут.

Небезпечна «Гра в кальмара». Корейський серіал «Гра в кальмара» став популярним у понад 90 країнах, у тому числі в Україні. Але через кількість жорстокого контенту, приміром, уже в Англії освітня рада з питань безпеки закликала батьків не дозволяти дітям його дивитися. Директорка однієї з бельгійських шкіл також просить зупинити «Гру в кальмара» серед дітей. Вони у школах копіюють ігри з серіалу (у кіно вони закінчувались смертю тих, хто програв, а в реальності один раз б’ють палкою чи ременем).

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!