Львівщина готова до опалювального сезону на 68%

1684 0
Наразі триває підготовка у всіх районах області.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Цього року попри повномасштабну війну на Львівщині мають розпочати опалювальний сезон вчасно. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, на сьогодні Львівщина готова до опалювального сезону на 68%. Наразі триває підготовка у всіх районах області.

«Попри усі виклики повномасштабної війни міста Львівщини, у тому числі Новояворівськ та Новий Розділ, мають розпочати опалювальний сезон вчасно. Також робимо резерв обладнання та матеріалів, щоб усувати наслідки надзвичайних ситуацій, якщо такі виникатимуть», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ціна на газ не мала б зрости. Очільник Львівщини про новий опалювальний сезон

Як зазначила заступниця мера Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, у місті впроваджуватимуть альтернативи газу.

«У Львові плануємо встановити теплові насоси на кількох котельнях. На одній котельні вже маємо встановлений такий насос, а до початку опалювального сезону встановимо теплові насоси ще на кількох котельнях. Це дасть можливість зекономити 2 млн м3 газу — а це 19 млн грн. Крім того, працюємо над модернізацією інших котелень, щоб перевести їх на дрова», — сказала вона. 

Читайте також: Будемо закупляти тисячі печей для забезпечення міста, – Андрій Садовий

Зазначимо, в області постачання теплової енергії здійснює 17 підприємств теплокомуненерго, з них 13 обслуговують населення. 

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. 

Додамо, міський голова Андрій Садовий заявляв у коментарі Tvoemisto.tv, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Крім того, планують закупляти тисячі «буржуйок» для забезпечення міста.

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!