Львівщина у трійці регіонів, де найбільше випадків Covid-19 за добу

1562 0
Львівщина - серед лідерів за зростанням кількості хворих із Covid-19.
Фото: Наталья Кленова for unsplash

Фото: Наталья Кленова for unsplash

У Львівській області за минулу добу зафіксували 1886 випадків коронавірусної хвороби. Це один із найбільших показників по Україні. Майже дві тисячі хворих також зафіксували на Івано-Франківщині та у Києві. Про це повідомили у МОЗ.

За інформацією Львівської міської ради за вчора лабораторні центри провели 6312 ПЛР-тестів, з яких 1886 – позитивні. Серед них львів’ян – 691. Залишку проб у холодильнику немає. У медзакладах міста перебуває 342 осіб із підтвердженим Covid-19. 23 людей – у реанімації, 22 людини підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 66 осіб, (з яких вакцинованих – 18), виписано – 59, від ускладнень померло двоє людей. 

Загалом на Львівщині коронавірусом із початку пандемії інфікувалися 244677 людей.

За попередню добу 25 січня 2022 року в Україні зафіксували 24 321 нових підтверджених випадків Covid-19 (з них дітей – 2 809, медпрацівників – 642), госпіталізували 3 073 пацієнтів. Натомість, за показниками минулої доби, госпіталізацій по Україні було вдвічі менше – 1507.

Додамо, що за такої динаміки незабаром Львів опинитися в червоній зоні,адже за даними Центру громадського здоров'я Львівщина кілька днів поспіль перевищували граничні показники по рівню госпіталізації, вищим був і коефіцієнт виявлення нових хворих. Це за постановою Кабінету міністрів, дає можливість прийняти рішення про посилення карантину в регіоні.

Нагадаємо, що від сьогодні, 26 січня на Львівщині посилили карантин, обмеження діятимуть щонайменше до 5 лютого. Усі заклади освіти в області, окрім дошкільних, переходять на дистанційну форму навчання, а громадський транспорт може бути заповненим не більше, ніж на 50%. Окрім цього, з 26 січня носіння медичних масок у приміщеннях загального користування є обов’язковим. Також призупиняють проведення планових заходів з госпіталізації у державних та комунальних закладах охорони здоров'я, крім термінових.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!