На Львівщині найбільше хворих на Covid-19 медиків та у школи підуть не всі діти. Головне за минулу добу

2858 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. Найбільше медичних працівників інфікувалися коронавірусом у Львівській області – 1 518 випадків, що складає 17,3% від усіх повідомлень. У Києві отримано 808 повідомлень, у Рівненській – 804, Закарпатській – 653, Чернівецькій – 578, Волинській областях – 547.

У Львові від ускладнень Covid-19 померла завідувачка дитсадка № 163. Вона перебувала на лікарняному з середини липня.

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Коронавірус підтвердився в очільника Львівської облради Ганущина. Наразі він лікується антибіотиками на самоізоляції.

МОЗ оновило список держав «червоної» і «зеленої» зон, який визначає необхідність самоізоляції чи здачі тесту після повернення з-за кордону. З-поміж курортних країн, які приймають українців, згідно з новим списком, до «червоної зони» увійшла Хорватія. «Червоними» залишились Албанія і Чорногорія. Словенія, Єгипет, Туреччина та Болгарія залишились у «зеленому списку».

Словаччина з 1 вересня вимагає від осіб, які прибувають з України, зареєструватися при в’їзді в країну.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 154 осіб (188 – напередодні). Разом 14 540. Одужало – 4 350 (плюс 40), померло – 394 (5 – за добу).

Усього проведено 807 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 403 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 141 осіб (2 096 за попередню добу). Загальна кількість 121 215 пацієнтів. Одужало – 57 114 (плюс 380), померло – 2 557 особи (плюс 30).

Читайте також: У Львові продовжать час роботи низки маршрутів та додадуть на них автобуси. Перелік

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 14 540 (деталі – дивися вище), далі Київ – 13 370 осіб (плюс 277), Чернівецька – 10 303 (+ 158) та Рівненська – 9 182 (+ 84 осіб) області.

Найбільше нових випадків за добу: у Києві – 277 хворих, 6 – померлих. Ще 89 нових випадків зафіксовано у Київській області, без жертв. В Одеській – 189 нових випадків, без жертв, Харківській, відповідно – 187 і 1, Івано-Франківській – 185 і 1, Чернівецькій – 158 і 2, Львівській областях – 154 і 5 летальних.

1 вересня. У львівських школах немає обмежень на кількість дітей, які можуть навчатися у класах в умовах епідемії коронавірусу. Як повідомила у коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, водночас діти із груп ризику можуть не ходити до школи, їм пропонуватимуть іншу форму навчання. 

Школа №1 у Ходорові, що в Жидачівському районі Львівської області нині не відчинить двері для школярів. У частини вчителів підтвердили коронавірус. 

З 1 вересня у дитячих садках Львова безкоштовно працюватимуть 18 груп короткотривалого перебування для дітей від 3 до 6 років. 

У зв’язку із тим, що Івано-Франківськ потрапив до «червоної» зони через показники захворювання на коронавірус, міська влада продовжила для дітей літні канікули до 11 вересня. Міська рада Івано-Франківська має намір скасувати статус «червоної» зони через суд.

Читайте також: На Львівщині дівчину, яка захворіла на ботулізм, вже виписали додому

Батьки мають забезпечити дітей масками, а також зошитами та олівцями. Однак, як заявив заступник міністра освіти й науки Ігор Гарбарук, вони не мають здавати гроші на санітайзери в школах.

Мінцифри разом із Міносвіти направило місцевим адміністраціям лист про необхідність термінового підключення до інтернету 2 тисяч шкіл коштом освітньої субвенції.

З фонду боротьби з коронавірусом на освіту нічого не виділяли. Як заявив в.о. міністра освіти й науки Шкарлет, зараз Фонд порожній.

Протести в Білорусі. В.о. обов’язки президента Лукашенко заявив, що проєкт нової білоруської Конституції, винесуть на громадське обговорення. РФ пропонує поділитися недавнім досвідом зміни основного закону.

Прессекретар Путіна Пєсков вважає, що ситуація в Білорусі перебуває під контролем, тому немає сенсу використання резерву силовиків з РФ.

Посли країн Євросоюзу на наступному тижні затвердять санкції проти чиновників режиму Лукашенка. Литва, Латвія та Естонія уже ввели санкції проти 30 білоруських чиновників, включно з Лукашенком.

«Слуги народу» – Вибори. З’їзд партії «Слуга народу» висунув кандидатів від політсили в мери міст на майбутніх місцевих виборах. Зокрема, на посаду мера Києва балотуватиметься нардепка Ірина Верещук, а на мера Одеси – гуморист Олег Філімонов. На голову Львівської ОТГ йде заступник начальника Військово-медичного центру Західного регіону Тарас Кльофа.

Читайте також: Австрійські авіалінії відновили рейси зі Львова у Відень

Верховний суд – НАБУ. Верховний суд залишив без задоволення касаційну скаргу Херсонської міськради, яка перейменувала вулицю Лютеранська на вулицю імені активістки Катерини Гандзюк. Цим рішенням вулиці повернули попередню назву – Лютеранська.

Директор НАБУ Ситник заявив, що не зрозумів пресрелізу Офісу президента, де його назвали «виконуючим обов’язки» очільника бюро. Він додав, що не перебуває у відпустці чи на лікарняному, щоб призначати в.о.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!