Львівщина отримали близько 6 тонн медичної гуманітарної допомоги з Німеччини

1266 0
Частину медикаментів отримають чотири заклади охорони здоров'я Львівщини.
Фото: Олександр Хоменко

Фото: Олександр Хоменко

На Львівщину надійшло близько 6 тонн медичної гуманітарної допомоги з Німеччини. Це – інсуліни різних видів та кровоспинні. Для розподілу вантаж скерували на один із аптечних складів області. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Медикаменти збирали у різних містах Німеччини і централізовано відправили з лікарні німецького міста Реґенсбурґ під назвою «Милосердні брати». Організували збір коштів для закупівлі медичної гумдопомоги доктори Губертус фон Восс та Мішель Мертер. Вони також розповіли, що зараз по всій країні відбуваються благочинні концерти, а за виручені від них кошти планують закупити ще одну партію ліків», – каже він.

Читайте також: Підтримайте сьогодні Львів, щоб жоден з нас не впав

Частину медикаментів отримають чотири заклади охорони здоров'я Львівщини, два з яких – дитячі. Інша частина зберігатиметься на складі для наступних отреб як Львівщини, так і інших регіонів України.

Нагадаємо, що в Україні спростили проходження гуманітарної допомоги з-за кордону та скасували перелік товарів, які визнаються гумдопомогою. Так, для завезення гуманітарної допомоги потрібен лише один документ – декларація. Потрібно вказати відправника, отримувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!