Львівщина у листопаді на кисневі концентратори витратила у 5 разів більше, ніж у вересні-жовтні

1294 0
В області для закупівлі кисневих концентраторів уклали договорів на 18,5 млн грн
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

На Львівщині у листопаді уклали у 5,5 разів більше договорів на закупівлі кисневих концентраторів, аніж у вересні-жовтні, інформує сайт Наші Гроші.

Протягом листопада медичні заклади п’яти областей Західної України спрямували 51 млн грн на закупівлю кисневих концентраторів. На найбільшу суму уклали договорів на Львівщині – 18,5 млн грн. Це в 5,5 разів більше, аніж спрямовані 3,4 млн грн на такі ж закупівлі у вересні-жовтні.

Найбільший договір у листопаді підписав Львівський центр легеневого здоров’я − він отримає 200 кисневих концентраторів за 7,2 млн грн. Постачатиме товар ТОВ «Інкос лайн».

Читайте також: У Лікарнях Львова є 277 кисневих концентраторів. Скільки ще закуплять

Також 200 концентраторів на 6,2 млн грн замовила Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Перші 100 концентраторів від фірми-постачальника ТОВ «Прантекс» лікарня вже отримала. Іншу частину обладнання поставить турецька компанія «Elmaslar ImaIat Tibbi Cihaziar».

Від цієї ж компанії 100 концентраторів на 2,3 млн грн отримає 5-міська клінічна лікарня Львова. Як пояснив редакції гендиректор лікарні Андрій Миськів, це – десятилітрові концентратори на один вихід з назальною трубкою.

Наступне місце посідає Закарпаття – там уклали угод на 18 млн грн. У Тернопільській області спрямували 10,7 млн грн. Натомість 2,8 млн грн віддали на Прикарпатті, а найменше грошей – на Буковині, 1,3 млн грн.

Нагадаємо, Львівська волонтерка, керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська закуповує кисневі концентратори та видає їх у тимчасове користування людям, які цього потребують. Особа, яка хоче позичити концентратор, має пояснити, чому не їде в лікарню, яка у неї сатурація. Також для підтвердження стану здоров’я потрібна довідка від сімейного або лікуючого лікаря.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!