Львівщина уже без «червоних» епідзон та повторне зараження коронавірусом. Головне за минулу добу

2574 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Marian Oleksyn for unsplash

Фото: Marian Oleksyn for unsplash

Covid-19 – Головне. На рішенням комісії ТЕБ і НС на Львівщині більше немає «червоних» зон. У неї потрапили Тернопіль та Бережани. Львів та Київ – у «жовтій» епідзоні.

На області зафіксовано вже 4 випадки повторного зараження коронавірусом. Щодо перебігу захворювання, то в когось він легший, у когось – важчий, ще в інших – такий самий.

Читайте також: Спільнота «Твого міста» визначила найгостріші проблеми Львова, які має вирішити майбутній голова Львівської ОТГ

При перетині авіакордонів України усім будуть робити експрес-тести на антигени.

Театр імені Марії Заньковецької у Львові пішов на карантин з 24 вересня до 3 жовтня. Працівники здали ПЛР-тести, про підтверджені випадки наразі не говорять.

Другу добу поспіль у світі фіксують понад 300 тисяч нових хворих на Covid-19. Найбільше нових випадків підтвердили в Індії, США та Бразилії. Зросло число захворювань у Франції, Аргентині та Іспанії – там понад 10 тисяч. Наразі у світі інфікованих 7 млн 498 тис. осіб.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 205 осіб (252 – напередодні). Разом 19 250. Одужало – 6 464 (+ 131), померло – 537 (+ 5). За добу лабцентри зробили 1 312 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у 3 372 осіб (3 497 за попередню добу). Загальна кількість 188 106 пацієнтів. Одужало – 83 458 (+ рекордних 1 788), померло – 3 757 особи (+ 52, серед них одна дитина).

Читайте також: Десятки паркомісць і звужена проїзна частина. Якою буде вулиця Бандери після реконструкції

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 20 665 (+ 330), Львівщина – 19 250 (+ 205), Харківська – 16 193 (+ 285) та Чернівецька області – 13 562 (+ 158).

Освіта. З 2021 року випускники шкіл обов’язково складатимуть Державну підсумкову атестацію з математики.  Тестові завдання будуть розділені для учнів, які навчалися за рівнем стандарту та профільним рівнем.

Вибори. За результатами «агрегованого рейтингу партій» на місцевих виборах «умовний 5% бар’єр» долають п’ять партій: «Слуга народу» – 15,6% тих, хто визначився, ОПЗЖ – 11,5%, «Європейська солідарність» – 11,0%, «Батьківщина» – 8,0% та «За майбутнє» – 5,9%.

Щонайменше 15 нардепів з фракції «Слуга народу» призначили своїх родичів чи родичів з найближчого оточення президента Зеленського своїми помічниками.

Білорусь – Навальний. Лукашенка після таємної церемонії інавгурації привітав тільки президент Туркменістану.

США, Британія і Канада планують уже нині ввести санкції проти білоруських громадян, причетних до фальсифікації виборів і насильства щодо мирних демонстрантів.

Читайте також: Фільм про події на Донбасі представить Україну на премії «Оскар»

«Хай стріляють бойовими» – МВС Білорусі готове застосувати зброю на мітингах.

Поки опозиціонер Навальний був в комі на його квартиру і рахунки в РФ наклали арешт.

Обшуки – Підозри. Військова прокуратура Західного регіону проводила обшук у будинку, який належить дружині селищного голови Брюхович Доманського. Причина – продаж двох земельних ділянок, які були незаконно відчужені у Міноборони.

У Львові повідомили про підозру зловмиснику, причетному до 11 випадків розбещування та зґвалтування малолітніх дівчат. Це 46-річний львів’янин, який був керівником одного з не зареєстрованих молодіжних таборів.

«Конвертаційний центр» у Львові вивів близько 90 млн держкоштів, призначених для будівельних робіт.

Читайте також: В ЛМР переконують, що дерева на Липинського, 27 не зрізали, а лише пересадили кілька туй

На площі Осмомисла в історичному ареалі Львова зводять кафе-бар. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень не видавали. 

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!