Через перевищені показники Львівщина вже сьогодні може увійти в червону зону

6344 0
За даними Центру громадського здоров'я, Львівщина впродовж останніх трьох днів перевищила показник рівня госпіталізацій і коефіцієнт виявлених нових хворих.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Львівщина перевищила показники, які необхідні для оголошення червоної зони епіднебезпеки, тому державна комісії ТЕБ і НС має підстави для того, аби посилити карантин в регіоні. Так, за даними Центру громадського здоров'я, Львівщина впродовж останніх трьох днів перевищувала показник рівня госпіталізацій і коефіцієнт виявлених нових хворих.

Рівень госпіталізації у Львівській області становить 80,8%, 79% та 74,4% за норми 50%. А коефіцієнт виявлення нових хворих становить 21,1%, 22,8% і 22,7% за норми 20%.

Впродовж останніх кількох днів Covid-19 на Львівщині діагностують у понад двох тисяч людей. За даними на 22 січня у Львівській області зафіксували рекордні 3 293 випадки коронавірусної хвороби.

Додамо, що за постановою Кабміну, «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюють на території регіону за наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

  • завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком Covid-19, – більш ніж 65%;
  • кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300;
  • кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком Covid-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше, ніж 60;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 (методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – більш ніж 20%;
  • рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком Covid-19 протягом останніх семи днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більш ніж 50%.

У «червоній» зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» сертифікат вакцинації.

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови, що у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» сертифікату вакцинації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!