Львівщина втратила у війні з росією ще трьох захисників

10875 0
Унаслідок російської агресії героїчно загинули Микола Дречевич, Павло Жидик та Ігор Білик з Львівщини.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У бою з російським окупантом, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, поблизу населеного пункту Дементіївка, що на Харківщині, 14 вересня знайшли тіло загиблого старшого сержанта Миколи Дречевича. Він вважався зниклим безвісти від 13 липня 2022 року. 

Захисник України навчався у Бориславі у ЗЗСО № 4. З весни 2014 року воював у зоні проведення АТО у 2-у Батальйоні спеціального призначення НГУ Донбас. Був демобілізований у квітні 2016 року. Після повномасштабного вторгнення росії з 1 березня – командир відділення снайперів роти вогневої підтримки в/ч А4081 242 Батальйону територіальної оборони м. Києва Збройних сил України. 

Читайте також: У бою з ворогом загинув мешканець Львівщини Артем Прядченко

Без чоловіка залишилася дружина Вілена, без батька – син та донька. Інформацію про зустріч та прощання з Героєм повідомлять додатково.

Окрім цього, у боях з окупантом поблизу населеного пункту Тернові Поди Миколаївської області загинув сокальчанин, старший механік-водій 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А0998 рядовий Ігор Білик, 1975 року народження. Його призвали у 1 відділі Червоноградського РТЦК та СП Львівської області 7 липня 2022 року. 

Про зустріч Героя та чин похорону повідомлять додатково. 

Також унаслідок російської агресії героїчно загинув на території Донецької області, поблизу населеного пункту Богородичне, мешканець Пустомитівської  громади Павло Жидик, 1977 року народження. Його призвали на військову службу до Збройних Сил України 25 лютого 2022 року.

Старший лейтенант Павло Володимирович був командиром взводу вогневої підтримки 4 десантно-штурмової роти 2 десантно-штурмового батальйону військової частини А02884. Він був справжнім патріотом України, доброю та щирою людиною, чудовим другом, люблячим сином для матері та надійною опорою для дружини.

Зустріч кортежу у місті Пустомити відбудеться 16 вересня, орієнтовно об 10:30. Опісля  процесія вирушить до Щирця, де мешкав воїн. Далі (12:30-13:00 год) кортеж вирушить до батьківського дому у село Семенівка та до храму Святого Пророка Іллі (с. Семенівка) Чин похорону відбудеться у цей ж день на Семенівському кладовищі.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.
Ольга Коваль
Фото: соцмережі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!