Львівська IT-компанія SoftServe закупить 29 автомобілів швидкої допомоги для захисників

1186 0
Перші 8 швидких уже готові відправитися у найгарячіші точки фронту, найближчим часом планують купити ще 21 автомобіль.
Фото: Львівської ОВА

Фото: Львівської ОВА

Львівська ІТ-компанія SoftServe оголосила про закупівлю 29 автомобілів швидкої допомоги та обладнання до них. Додатково працівники компанії пожертвували ще 2 мільйони гривень до корпоративного благодійного фонду «Відкриті очі», що займається проєктом. Ці кошти витратять на медичну допомогу для найгарячіших точок фронту. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Наразі фонд уже придбав 8 автомобілів та обладнання до них, зокрема, дефібрилятори, монітори пацієнта, апарати штучної вентиляції легень, медикаменти тощо. Швидкі купують в Німеччині, Франції, Великій Британії та Нідерландах. Над їхнім перевезенням та комплектацією працює команда волонтерів компанії, які вирішили добровільно підтримати проєкт. 

Читайте також: «Я допомагаю українській армії». Хто із львівського бізнесу підтримав військових

Зокрема, лікарі з Нідерландів, Німеччини та України консультують щодо необхідного медичного обладнання, спеціалісти на СТО перефарбовують автівки, а група водіїв допомагає перевозити швидкі з-за кордону.

«Щодня на війні сотні наших захисників зазнають поранень. Їхнє життя залежить від того, як швидко їм зможуть надати допомогу та доправити до лікарні або польового госпіталю. SoftServe у липні виповнилося 29 років, і замість гучних святкувань, компанія виділила гроші на те, що зараз справді важливо — порятунок наших захисників», — каже директорка благодійного фонду «Відкриті очі» Вікторія Міщук.

Закупівлю карет швидкої допомоги компанія SoftServe проводить в межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького «1000 автомобілів свободи». Перші 8 швидких уже готові відправитися у найгарячіші точки фронту, найближчим часом Фонд планує закупити ще 21 автомобіль.

Читайте також: Львівська ІТ-компанія SoftServe сплатила 24 млн грн податків наперед

Зазначимо, благодійний фонд «Відкриті очі» допомагає українським захисникам ще з 2014 року. Від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого, фонд надав гуманітарну допомогу на суму близько 100 млн грн. Ці кошти спільно зібрали SoftServe, співробітники, партнери та клієнти компанії в Україні та за кордоном, а також усі небайдужі. На сьогодні, фонд закупив і передав понад 320 тонн гуманітарної допомоги, 2800 одиниць комп’ютерної техніки, понад 23 тисячі упаковок ліків та медикаментів, та більш як 15 тисяч одиниць персонального захисту для тих, хто обороняє Україну.

Географія допомоги охоплює всю територію України, а волонтерські хаби корпоративного фонду SoftServe розташовані у Львові, Вроцлаві, Варшаві та Остіні.

Для довідки

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!