Львівська лікарня швидкої допомоги потребує донорів крові. Як допомогти

3430 0
Щодня у лікарню потрапляють пацієнти, яким потрібне термінове переливання крові.
Фото: blogemia.com

Фото: blogemia.com

Львівська лікарня швидкої допомоги просить львів'ян стати донорами крові для потреб медзакладу. Про це ідеться на її фейсбук-сторінці.

«Щодня до нас потрапляє близько сотні пацієнтів, яким ми надаємо невідкладну допомогу. Частині з них, щоб зберегти життя, негайно треба переливати кров або її компоненти. Та наші запаси вичерпуються», – кажуть в лікарні.

Через карантинні обмеження донори не доїжджають до лікарні і кількість заборів крові у відділенні трансфузіології критично знизилася.

Читайте також: Запаси донорської крові в Україні зменшились подекуди у 4 рази

У медзакладі зазначають, що один донор може врятувати 2-3 життя. Здати кров можна за адресою: вул.Миколайчука, 9. Забір відбувається у будні з 9:00 до 12:00, а у п'ятницю – з 9:00 до 10:00. Із собою потрібно мати паспорт, а перед візитом потрібно прочитати, хто може бути донором крові і за яких умов.

Додамо, що у Львові донорів крові включили у перелік людей, які можуть користуватись громадським транспортом на рівні з працівниками підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!